logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus I - brak kierunkowskazów i awaryjnych po zamknięciu pilotem

trybik2 03 Wrz 2006 19:21 3222 7
REKLAMA
  • #1 2983695
    trybik2
    Poziom 15  
    witam otoz dzis zamykalem samochod piltem i zauwazylem ze kierunkowskazy zamiast mignac swiecily ciagle wtenczas otwarlem pilotem zeby przestaly swiecic no i faktycznie przestaly po tym jednak zauwazylem na 1szym zakrecie ze nie mam kierunkowskazow nie ma takze awaryjnych. raz na 20 prob okaze sie ze kierunkowskaz sie zalaczy lecz po 4 mrugnieciach znow cisza i brak. Wymienilem bezpieczniki ale to nic nie dalo;/ gdzie moze byc przyczyna??
  • REKLAMA
  • #2 2983732
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1095
    wymiwń przerywacz.
  • REKLAMA
  • #3 2983800
    trybik2
    Poziom 15  
    gdzie go znalezc?? slyszalem ze w focusie nie ma jako takiego przerywacza
  • REKLAMA
  • #4 2984016
    autoelektryk
    Poziom 17  
    Ocena: 68
    witam

o ile sie nie myle jest on przy przełaczniku zespolonym pod kierownica

prosze o potwierdzenie
  • REKLAMA
  • #5 3053150
    autoelektryk
    Poziom 17  
    fajnie ze sie odezwał:?:
  • #6 3053666
    trybik2
    Poziom 15  
    nie odezwalem sie bo nie wiem gdzie jest samochod oddalem do elektryka a on nie powiedzial mi co sie stalo i co naprawil, a mi tez na pierwszy rzut oka interesowalo tylko czy dziala. Dzialalo wszystko wiec pojechalem do domu. Podobno to w kierownicy bylo dobre, zrobione zostalo tylko cos za guzikiem do awaryjnych.
  • #7 3053867
    autoelektryk
    Poziom 17  
    ok
  • #8 3053987
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ W Fordzie Focus I pojawił się problem z kierunkowskazami i światłami awaryjnymi, które po zamknięciu samochodu pilotem zamiast migać świecą ciągłym światłem. Po otwarciu pilotem światła gasną, jednak podczas jazdy kierunkowskazy i awaryjne często nie działają lub działają tylko przez kilka mignięć. Wymiana bezpieczników nie rozwiązała problemu. W dyskusji zasugerowano wymianę przerywacza kierunkowskazów, jednak w Focusie I nie ma klasycznego przerywacza – sterowanie kierunkowskazami odbywa się elektronicznie przez moduł skrzynki bezpieczników, a dźwięk klikania generuje głośniczek. Naprawa wykonana przez elektryka dotyczyła elementu za przyciskiem świateł awaryjnych w kierownicy, co przywróciło działanie systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA