logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 28WS43E - migające diody i kody błędów po dłuższym wyłączeniu

retroav 03 Wrz 2006 19:30 1572 2
REKLAMA
  • #1 2983721
    retroav
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Postaram sie w jasny sposob opisac problem.
    Jezeli telewizor jest wylaczony z kontaktu ponad ok 2 doby to bez problemu mozna go wlaczyc ogladac tak ok dzien moze troche dluzej nastepnie jak go wylacze po ponad 2 dniach juz sie nie chce odpalic.
    trzy razy probuje zastartowac migajac naprzemiennie czerwonym i pomaranczowym kolorem nastepnie miga cigle szybko czerownym bez przery.Nie da sie go w zaden sposob uruchomic.Pozniej opcja sie powtarza jezeli na 2 dni wylacze go zu kontaktu bedzie ok.
    W menu serw. pojawiaja sie nastepujace ERROR CODE

37 00000:00
    29 070B8:1c
    00 0380D:17
    37 00000:00
    29 01822:11

Dodam ze jezeli telewizor juz dziala nie ma zadnych niepokojacych objawow jakiejs usterki.
    Z gory dziekuje za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2984015
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Witam.

Standardowo profilaktyczna wymiana elektrolitów w przetwornicy.
    Error 29 - DRAM Megatext
    Error 37 - najprawdopodobniej kineskop.

Myślę, ze usterka jest złożona - i zimne luty i starzenie kineskopu / może regulacja G2 rozjaśni sprawę.
    Bez konsekwentnych pomiarów to tylko gdybanie.
  • #3 2984231
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    "mirex" a może tak klienta odesłac do serwisu? chyba tam miejsce tego tv? takie moje zdanie po przeczytaniu postu właściciela tv, to nie tv do nauki zawodu, ja pracuje prawie 20 lat i nadal twierdzę że wiem że nic nie wiem dopóki nie naprawię tv.
    właścicielu tv Thomson udaj się ze swoim tv do serwisu, i to konkrętnego! to nie lampowy tv, to kawałek nowoczesnej elektroniki, otwierałeś go? torksa 20 masz?, jak otwarłeś to co powiesz? pełno scalaczków smd? do czego który służy?
    pozdrawiam.
REKLAMA