Czytam ten temat i nie wiem czy śmiać się czy płakać... Jak to mawia Doda (ulubiona moja blond głupota) BOŻE I DŻIZAS.
A już oddjob jest mistrzem oto cytaty:
1 opinia: Brzmieniowo urzeka piękna góra i środek, jeśli chodzi o bass, to teraz cięzko to póki co ocenić gdyż sprzedawca kabli zamiast 4 pinowych speakonów dał mi 2 pinowe, (nie wiem co ma do rzeczy liczba pinów w końcówce 2 kanałowej (jesli dobrze zrozumiałem)...)
2 druga opinia o tej samej końcówce:
Tak się składa, że to moja pierwsza końcówka, więc nie mam większego porównania (praktycznego) z innymi w tej klasie, choć porównanie teoretyczne (opinie wielu użytwkowników z branzy) jest dośc duże.
3 opinia Są juz pierwsze testy tej końcówki... nie wypadły najlepiej... Juz chociażby cena mówi sama za siebie - tapco przy np ads'ie to zwykła budżetówka...
4 opinia Fakt Tapco to nie mackie, a budżetówka mackie. Dlatego brzmienie na pewno będzie adekwatne do ceny.
Poprostu kolega chyba wagarował jak miał w szkole wykłady z logiki
A tu zaś dyskoteka89, założyciel tematu i mój no. 2
1 cytat:
Sam przyznasz, że cenowo ten Tapco jest bardzo interesującą ofertą. (w dalszych postach cały czas upiera się na oszczędność na wzmakach)
2 cytat
Decyzja zapała kupujemy 3 szt j 2500.
Ciekawi mnie skąd weźmiesz kasę na 12 paczek (zakładam że kupisz 8R i na każdy wzmak dasz 4Rna kanał). Bo podobno na dobre końce już nie masz... Chyba że zrobisz jak kilku moich znajomków co dawają na swoje dapy i tampy i inne chinole po i paczce 8R na kanał i cieszą się każdą bezawaryjną imprezą. Albo zrobisz jak bóg przykazuje

i dasz tyle R na kanał ile można i wyciśniesz kiedy trzeba 100% mocy a nie 4x mniej niż pisze z przodu wzmaka.
cytat 3
bo 5 kW mocy za 666 euro (ok 2650 zł...) jest kusząca...
Po korekcji dot. obciążenia 2x4R a nie 2R na kanał tym 2 wzmakom dam 3kW razem przy dobrym przesterowaniu
Na koniec podzielę zdanie tych co wiedza że za klasę ADS lub wyższą zawsze warto zapłacić, i uzmysłowić koledze dyskoteka89 że jak zabierze za 2 lata swoje tapca w trudny teren gdzie kurz, płyn z dymiarek i fajek i skoki napięcia a gwarancji już nie będzie (nielubiane przez niego pancerne ADS'y przypominam mają 5 lat ale mogły by mieć równie dobrze 10) i mu tapco puści dyma + usmaży cewunie w głosnikach to zastanowi się nad kupnem następnego zestawu mając świadomość że ten wyjarany właśni mu się zwrócił. No i zacznie od nowa odrabiać straty. Za którymś razem się może nauczy.