recznie\
Jak ustawić GPRS dla WAP w telefonie w sieci ORANGE (IDEA)?
Ustawienia dla telefonów bez GPRS:
Nazwa profilu: WAP Orange
Strona domowa: http://
mobile.orange.pl
Nośnik: Dane
Numer Dial-up: +48501800800
Typ transmisji: ISDN
Typ weryfikacji: Normalny
Użytkownik: wap
Hasło: wap
Adres IP: 192.168.006.102
Szybkość transmisji: 9600
Zabezpieczenie łącza: Nie
Typ łącza: Ciągłe
Ustawienia dla telefonów z GPRS / EDGE:
Nazwa konfiguracji: WAP Orange GPRS
nośnik danych: GPRS
punkt dostępowy APN: wap
nazwa użytkownika: wap
hasło: wap
uwierzytelnienie: normalne
adres bramki IP: 192.168.006.102
port IP: 9201
(Serwer) strona główna: http://
mobile.orange.pl
UWAGA: w przypadku telefonów obsługujących protokół TCP/IP (wymagających podania serwera Proxy i numeru Proxy) zamiast ustawień Adresu bramki IP należy zastosować następujące parametry:
adres serwera Proxy: 192.168.006.102
port IP: 8080
Ustawienia ORANGE i POP MMS
Sprawa sie wyjasniła.Dzwoniłem do serwisu i tu moze tylko pomoc wgranie nowego softu.Nie da sie utworzyc nowych profili bo nie mozna skasowac tych starych.Temat uwazam za zamkniety
Nie mozna edytowac niektórych parametrów w danym profilu
można edytować, tylko się trzeba przyłożyć
parametry tak jak podał NOKTEL a jakby nie szło edytować, to niby w jaki sposób działałby WAP w motkach nie występujących w ofercie na Polskę, np. w E770V, V980 i innych??
No to mi moze powiesz taka rzecz.Probowałem edytowac profile .Owszem da sie wyedytowac wieksza czesc ale nie mozna zmienic nazwy profilu.Porobiłem wszystkie parametry dobrze oprocz tej nazwy i niestety nie działa
jak dokonałeś edycji profilu, to należy zedytowany profil ustawić jako domyślny, a następnie wyłączyć/włączyć fona i powinno być ok
jak nie pomoże, to przeedytuj kolejny profil
na którymś musi ruszyć
daj znać jak zrobisz
pozdro
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy problemów z konfiguracją MMS i GPRS na telefonie Motorola L7 w sieci Orange. Użytkownik nie może skonfigurować ustawień za pomocą SMS-ów od operatora i napotyka na ograniczenia w zarządzaniu profilami serwerów – nie można ich usuwać ani w pełni edytować, zwłaszcza nazwy profilu. Podane zostały szczegółowe parametry konfiguracji GPRS i MMS dla sieci Orange, w tym nazwy profili, APN, dane uwierzytelniające, adresy IP i porty proxy. Rozwiązaniem proponowanym przez serwis jest wgranie nowego oprogramowania telefonu, gdyż brak możliwości usunięcia profili blokuje tworzenie nowych. Wskazano również, że edycja istniejących profili powinna wystarczyć, pod warunkiem ustawienia zmodyfikowanego profilu jako domyślnego i restartu telefonu. Problemy z edycją nazwy profilu mogą uniemożliwiać poprawne działanie usług. W dyskusji pojawiły się także przykłady innych modeli Motoroli, które działają z podobnymi ustawieniami w sieci Orange. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.