logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie odtwarzają się filmy na YouTube w IE i Firefox, Flash Player 9 zainstalowany

Piotr-SC 06 Wrz 2006 21:08 1299 7
REKLAMA
  • #1 2994335
    Piotr-SC
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Zarowno w Ie jak i Firefoksie nie otwieraja mi sie filmy z www, np.:
    http://www.youtube.com/watch?v=o_B5KWEmfyQ&mode=related&search=

Co moze byc przyczyna?? Mam zainstalowany Flash Player 9.

Co moze jeszcze byc otrzebne??

Podobne problemy mam z otwarciem prezentacji stworzonych w MS Project.
  • REKLAMA
  • #2 2994367
    jakubbilski
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    przeinstaluj windows media player, mialem to samo.

moze byc jeszcze potrzebny quick time i real media player. po zainstalowaniu tego (+przeinstalowanie WMP) wszystkie filmy na stronach powinny chodzic.
  • REKLAMA
  • #3 2995913
    lamator
    Poziom 12  
    Co do filmow, to moze sprobuj innych kodekow?
  • #4 2996943
    Piotr-SC
    Poziom 11  
    Reinstalka WMP nie pomogla. A co do kodekow to chyba nie to bo nie mam problemu z odtwarzaniem zadnych filmow z dysku divx, xvid itp.

Problem pojawia sie z filmikami w powyzej podanym linku.
  • REKLAMA
  • #5 2997041
    jakubbilski
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    sprawdz jeszcze, czy quick time i real media player nie pomoga (oczywiscie przypisz do nich pliki- mozna pozniej recznie przestawic przyporzadkowanie).
  • REKLAMA
  • #6 2998516
    maxter_xx
    Poziom 14  
    Tu nie chodzi o wmp ani o kodeki bo tego typu filmy są odtwarzane za pomocą flash'a. W nim będzie problem.

Pozdrawiam
  • #7 2998578
    LOOKass
    Poziom 12  
    maxter_xx napisał:
    Tu nie chodzi o wmp ani o kodeki bo tego typu filmy są odtwarzane za pomocą flash'a. W nim będzie problem.

Pozdrawiam

Dokładnie, ja mam Linuxa i żadnego WMP tylko flasha 7 i działa.
  • #8 3018217
    Piotr-SC
    Poziom 11  
    Odinstalowalem Flash 9 i zainstalowalem wersje 8, niestety to tez nie pomoglo.

Musialem wymienic dysk, co pociagnelo za soba reinstalke systemu, problem sie rozwiazal ale niestety nie tak jak powinien.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaniem filmów z YouTube w przeglądarkach Internet Explorer i Firefox pomimo zainstalowanego Flash Playera 9. Proponowano reinstalację Windows Media Playera oraz instalację dodatkowych odtwarzaczy multimedialnych, takich jak QuickTime i Real Media Player, jednak nie przyniosło to efektu. Sugerowano również sprawdzenie kodeków, lecz problem dotyczy wyłącznie filmów online, które są odtwarzane przez Flash, co wskazuje na problem z samym Flash Playerem. Próba obniżenia wersji Flash Playera do 8 nie rozwiązała problemu. Ostatecznie wymiana dysku i reinstalacja systemu operacyjnego przywróciły funkcjonalność, choć nie w pełni zgodnie z oczekiwaniami. Dodatkowo użytkownik ma podobne trudności z otwieraniem prezentacji MS Project.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA