logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik ODBC. Jak dokładnie działa ten sterownik?

Michał__21 08 Wrz 2006 18:11 2541 2
REKLAMA
  • #1 3000382
    Michał__21
    Poziom 15  
    Witam, szukałem w sieci (google) szczegółowych informacji na temat działania i wszystkiego co jest zwiazane ze sterownikami ODBC. Niestety byly tam same powierzchowne informacje czyli co to w ogole jest... moze ktos napisalby mi jak dokladnie dziala sterownik ODBC. W jaki sposob umozliwia polaczenie sie aplikacji z plikiem bazy, w jaki sposob uczestniczy w przetwarzaniu danych miedzy interfejsem, a plikiem bazy. Chodzi mi o jakis szczegolwe informacje. W google to sa glownie definicje, ze jest to pomost miedzy plikiem bazdy, a aplikacja i nic wiecej... Co sie dzieje w systemie po zainstalowaniu tego sterownika i skad aplikacja wie, ze sterownik jest zainstalowany. W jaki sposob on sie instaluje? Pytam o to poniewaz mam taka mala aplikacje wlasnie z plikiem instalacyjnym ODBC i chcialbym sie dowiedziec o tym jak najwiecej.
  • REKLAMA
  • #3 3002786
    tomi1972
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    witaj,

wikipedia tam masz do hasła ODBC powiązania tematyczne. Czytania i analizowania na tydzień. PZDR Tomaszek
REKLAMA