logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700i – ile obecnie warto zapłacić za używany egzemplarz?

Blackhole 08 Wrz 2006 20:57 1374 9
REKLAMA
  • #1 3001011
    Blackhole
    Poziom 11  
    Ile dalibyście za ten telefon? Zastanawiam się nad jego kupnem i nie wiem, jaka cena byłaby odpowiednia (nie chcę przepłacić).

Jak z użytkowaniem? Jesteście zadowoleni? Co Wam w nim przeszkadza?
    Z góry dzięki za odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 3001333
    systemcom
    Poziom 24  
    Ocena: 40
    Góra 380zł telefon jest OK sam go uzywam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3001606
    adek22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witaj. telefon jak telefon jest spoko. Robi fajne zdjecia no i działa mp3. Joy tak wysiadł mi po 4 miesiącach, ale o dziwo po jakims czasie znowu działa, po odebraniu muzy z innego telefonu padł mi soft nie było polskich znaków, zresetowałem tel. i juz nie mam jezyka polskiego, nie dziala dyktafon kamera nagrywa bez głosu. reszta działa sprawnie. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3002394
    Blackhole
    Poziom 11  
    Dzięki.
    Może ktoś jeszcze się wypowie? Chciałbym swoją decyzję oprzeć na obiektywnych danych, a te mogę uzyskać jedynie od użytkowników telefonu. Piszcie więc, proszę :)
  • #6 3002617
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Najcześciej w tym telefonie padaja joye (standart w SE) i ładowanie/audio ale tylko po zalaniu. Telefon łatwy na zalanie mimo osłonki na złącze. Generalnie telefon mało awaryjny wyłączając ten joystick. Na pewno jeden z lepszych telefonów w tej granicy cenowej. A sam uwazam że najlepszy.
  • #7 3002855
    Tomcio7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Miałem go przez ok rok. Telefon ze średniej półki. Joy szybko pada, troszke za nisko klawiatura no i spacja w prawym dolnym rogu :/ . Ma mp3 ale pamięci niecałe 40Mb. Zdjęcia średnie jak na telefon - VGA, gorzej z filmami - kompresja zaleźna od czasu, a nie od zmiany obrazu. Raczej ma wszystko co się przyda tzn alarm, kalendarz itd, no i gry 3D. Szkoda że nie ma regulacji jasności wyświetlacza.
    Więcej niż 350 nie dałbym.
  • #8 3002939
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    tomcio7 - ma regulacje kontrastu tylko ze menu serwisowym
  • #9 3005966
    skiba220v
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    ja swojego se mam 3 miesiace. kupilem go uzywanego za 300zł i dziala super... tylko ten joy czasami dziala czasami nie.... co do funkcji to nie mam zastrzezen... denerwuje mnie tylko ta klawiatura bo ma za male klawisze [poprzedni telefon to nokia 3510i]. bluetooth i irda dziala bez problemu.. przy przesylaniu dzwonków zdjec nic sie nie wiesza i dziala tak jak powinno. ogólnie polecam.
  • #10 3006314
    Wicked
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Używam już prawie rok i działą bezproblemowo, nawet o dziwo joystick nie pada. Zdjęcia no cóż, bez rewelacji, ale na wyświetlaczu telefonu całkiem nieźle wyglądają. Sam wyświetlacz jest jak dla mnie super, ładne kolory, duża gęstość pikseli. Bateria całkiem nieźle trzyma 4-5 dni, ale nie bawię się telefonem, jak już to radio wtedy to wiadomo, że konsumpcja prądu wzrasta, ogólnie jestem zadowolony z tego modelu. Ale niedługo (za jakieś 2 tygodnie) go zmieniam - na gwarancji, z ery 300zł. Zachorowałem na htc wizard/mda vario/imate k-jam/spv m3000.

Podsumowanie tematu

✨ Sony Ericsson K700i to telefon ze średniej półki cenowej, obecnie używane egzemplarze można kupić w cenie około 300-380 zł, choć na Allegro zdarzają się oferty powyżej 500 zł z dodatkowymi akcesoriami, np. zestawem Bluetooth. Użytkownicy chwalą model za funkcje takie jak odtwarzacz MP3, Bluetooth, IrDA, dobrej jakości wyświetlacz z ładnymi kolorami i dużą gęstością pikseli oraz długi czas pracy baterii (4-5 dni przy umiarkowanym użytkowaniu). Telefon posiada aparat VGA, który robi zdjęcia o przeciętnej jakości, a nagrywanie filmów jest ograniczone przez kompresję zależną od czasu nagrania. Do wad należą awaryjny joystick (tzw. joy), który często przestaje działać, szczególnie po kilku miesiącach użytkowania, oraz mała i niewygodna klawiatura z niskimi klawiszami i spacją w prawym dolnym rogu. Problemy mogą też dotyczyć softu – zdarza się utrata polskich znaków i brak działania dyktafonu lub nagrywania dźwięku w kamerze po resetach. Telefon jest podatny na uszkodzenia po zalaniu, zwłaszcza joystick i złącza ładowania/audio, mimo osłonki na złącze. Regulacja jasności wyświetlacza nie jest dostępna w standardowym menu, lecz możliwa jest regulacja kontrastu w menu serwisowym. Ogólnie model jest uważany za mało awaryjny poza problemami z joystickiem i jest polecany jako dobry wybór w swojej klasie cenowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA