logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do wysyłania/odbierania faxów na kompa?

kbc_seba 08 Wrz 2006 22:40 2119 4
REKLAMA
  • #1 3001491
    kbc_seba
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Windows XP SP2, Modem: Microcom DeskPorte 56K Internal /L
    Proszę o pomoc!!
    Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3001591
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Windows XP posiada wbudowaną usługę obsługi faksu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3002168
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    Ja używam (z tym samym modem co Ty) Winfax firmy Symantec. Działa bez zarzutu i daje sekretarce natychmiastową możliwość wysłania maila z treścią faksu do ludzi, dla których faks jest przeznaczony. Mam kilka licencji na ten program, więc ludzie z firmy mogą wysyłać faksy przez jeden modem - właśnie u sekretarki.
  • REKLAMA
  • #4 3007411
    Remeknapr
    Poziom 33  
    Ocena: 183
    > daje sekretarce natychmiastową możliwość wysłania maila z treścią faksu

Nie bardzo rozumiem. Co wysyłasz? Mail'a, czy fax? To są zupełnie różne formaty i mają inne zastosowania. Chyba, że chodzi o jakiś skrót myślowy, którego nie zrozumiałem.

Remeknapr
  • #5 3007551
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    Sekretarka odbiera wszystkie faksy u siebie na komputerze. Decyduje do kogo w biurze ma trafić konkretny faks i wysyła treść (zawartość, obraz) faksu mailem na skrzynkę tej osoby. Odbiorca może ten faks obejrzeć i wydrukować, jeśli potrzebuje go w formie "papierowej". Zawsze jest też kopia u sekretarki firmy. Pracownicy mają też możliwość wysłania faksu przy pomocy Winfax'a zainstalowanego na ich komputerze, ale przez modem u sekretarki, żeby nie powielać ilości modemów i linii telefonicznych.

I jeszcze jedna zaleta Winfax'a. Posiada możliwość backup'owania zawartości skrzynki lub skrzynek (bo można tworzyć dodatkowe skrzynki podobnie jak w programach pocztowych).
REKLAMA