logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wada monitora LCD Medion MD6155AN (świeci biały ekran), naprawa?

Charlie_JL 09 Wrz 2006 11:04 2819 4
  • #1 3002513
    Charlie_JL
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam
    Ponowanie pytam ,gdyż monitor wraca do mnie jak bumerang i cos z nim musze zrobić .
    Mam monitor Medion LCD MD6155AN ( EZ17L ) prawie nowa sztuka .
    Jednak po dwóch miesiącach zrobił sie biały ekran , OSD nie działa , nic na matrycy nie widać oprócz bieli , działa tylko przycisk włączenia ( tylko na to reaguje ).
    .Na forum wyczytałem że to może być wina braku sygnału wychodzącego na matryce , czyli elektronika nie chodzi , ale zastanawia mnie fakt działającego przycisku włączania ON/OFF , ( czyli cos chodzi , tylko co ??) . Może ktoś miałby jakąś dobrą radę co sprawdzić , co wymienić Question , może jakiś schemat , a może od jakich innych monitorów pasuje elektronika ( bo przecież medion nic chyba sam nigdy nie wymyślił ), a może ktoś ma do sprzedania taka elektronikę Very Happy.
    Pozdrawiam Wszystkich
    Charlie_jl
  • #2 3003616
    zhut
    Poziom 15  
    Nie pracuje elektronika matrycy, bezpiecznik lub przetwornica (na matrycy).
  • Pomocny post
    #3 3005144
    satgal
    Poziom 40  
    Ocena: 428
    Jeżeli ekran świeci na biało bez jakiś śmieci to najczęściej uszkodzenia trzeba szukać w zasilaniu elektroniki matrycy idącej po taśmie łączącej ją z elektroniką monitora. W jednej i drugiej elektronice należy sprawdzić bezpieczniki.
  • #4 3011886
    Alfa
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Wdg mnie jezeli jest bialy ekran i na nic nie reaguje to jak odkrecisz obudowe i spojrzysz na plyte glowna i poszczegolne elementy powinienes zauwazyc ze cos jest nie tak, bezpieczniki to jest ta podstawowa przyczyna. Szczerze mowiac nie slyszalem o tej firmie monitorow O_o na przyszlosc plecam LG lub samsunga :P
  • #5 3566479
    Charlie_JL
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Wynik naprawy: uszkodzona była elektronika matrycy , w sposób nie do naprawienia ,tylko wymiana na nową matrycę (nieopłacalne) , dzięki za wszystkie odpowiedzi .

Zamykam temat .
    Pozdr.

Charlie_jl
REKLAMA