logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 - wyłączanie się telefonu i brak ładowania baterii

rad125 09 Wrz 2006 18:37 1428 3
  • #1 3003771
    rad125
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam. Mam nokie 6100 telefon na początku sie wyłanczał co jakiś czas jak był w ruchu, jak leżał gdzieś spokojnie to chodził cały czas, tylko jak się go zaczeło nosić to odrazu się zaczynał wyłanczać, a teraz tylko na chwilke się włancza i wyłancza odrazu probuje jeszcze sie włączyć 3 razy i po chwili wogłule gaśnie. Baterii też nieładuje. Jak go podłącze pod tornado to info da się zaczytać ale telefon niewchodzi w local mode więc niemożna go przefleshować. Wygrzałem UPP, flesh i mjolner ale dalej to samo. Ma ktoś może jakiś pomysł co może być uszkodzone ?

Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #2 3003937
    leeonP.H.U
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Pod którymś z procesorów może być zimny lut, lub zwarcie albo nawet się odkleił, może być jeszcze pęknięta płyta główna. Do głowy przychodzi mi tylko podnoszenie tego co się da i stawianie BGA tylko czy to się opłaci w tym telefonie.
  • #3 3007521
    rad125
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    W telefonie wygrzałem to co nie klejone czyli UPP, mjolner i flash ale to nic niepomogło, jutro przekulkuje te układy. Mam jeszcze pytanie czy jak sie wygrzewa układy i na płycie i pod układami zostaną resztki topnika to czy trzeba oczyszczać płyte i układy z tego czy może tak zostać ?

Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #4 3008243
    Quasarek
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    rad125 napisał:
    W telefonie wygrzałem to co nie klejone czyli UPP, mjolner i flash ale to nic niepomogło, jutro przekulkuje te układy. Mam jeszcze pytanie czy jak sie wygrzewa układy i na płycie i pod układami zostaną resztki topnika to czy trzeba oczyszczać płyte i układy z tego czy może tak zostać ?

Pozdrawiam.

Można zostawic a można i wyczyścić.Osobiście zawsze zostawiam topnik w miejscu które robiłem i jak narazie nie zdarzył mi się jakiś zonk z tego.
    Jeżeli chcesz czyscić to w wanience powinno wszystko zejść.
    A co do local mode to sprawdz jeszcze gniazdo gdyż widze ze baterii też nie chce ładować.
    pozdro.
REKLAMA