logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CK5322T w stanie czuwania, brak reakcji na pilota i klawiaturę lokalną

Autsaider25 09 Wrz 2006 21:22 1026 4
REKLAMA
  • #1 3004324
    Autsaider25
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Witam , mam TV jak w temacie. W TV wymieniłem elektrolity (po pierwotnej), TV obecnie po podłączeniu do sieci jest w stanie czuwania i próba odpalenia go pilotem bądź z klawiatury lokalnej nic nie daje. (TV ma na pewno sprawną przetwornice i dobry tranzystor linii, jest sygnał z czujki na procesor ) Co jeszcze mogę sprawdzić Proszę o sugestie z góry dzięki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3004334
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Napiecia produkowane przez zasilacz jakie? czarna magia.
  • REKLAMA
  • #3 3004366
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Sprawdz czy: jest impuls startu z mikrokontrolera i czy są impulsy sterowania liną h- out, czy szyna I2C jest w stanie wysokim, czy jest prawidłowy impuls RESET ( stan wysoki) , czy generuje kwarc; - myslę że
    na poczatek wystarczy. Proszę jeszcze skontrolować poziomy napięć strony wtórnej przetwornicy i filtracje.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3013350
    Autsaider25
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Sprawdziłem zgodnie z sugestiami i tak
    Resat ma 3.2V (profilaktycznie wymieniłem elekt) ST-BY 3,3V Kwarc dobry (podmieniałem ) Sam procek też podmieniłem
    Z napięć mam to 16,5V które ma załączyć resztę TV . Podmieniłem już tranzystor (C2331) bo wiem że lubi broić. Odłączyłem czujkę podczerwieni, i nadal nic. Nie Odpala Brak zmiany stanu ma ST-BY do 0,1V by zaskoczyła cała reszta TV. Mam za to napięcie 5,4 wolta na wszystkich końcówkach Przełączników z panela ( violume +,- kanały +;- strojenie itp.) one dają sygnał na procka by odpalił TV a na moim cały czas jest to 5,4V – podmieniłem już diody i kondensatory –opory są OK. I nadal jest tam napięcie (sprawdzałem każdą przełącznik jest OK.)
    Czy to może broić pamięć
  • #5 3013892
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA