logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Nokia 6280 bez kontaktu z pierwszym właścicielem?

Rafael01 11 Wrz 2006 15:00 1098 8
REKLAMA
  • #1 3009129
    Rafael01
    Poziom 2  
    zakupilem taki telefonik wszystko bylo si ale mial simlocka.
    Wiec pokombinowalem skontaktowalem sie z operatorem sieci 3 z uk i w2porzo powiedzieli ze moga sciagnac mi simlocka jak skontaktuje sie z nimi osoba ktora zakupila u nich ten telefonik no i tu zaczely sie schody.
    Osoba od ktorej kupilem nie byla 1 wlascicielem oczywiscie zapewniala mnie o dostarczeniu mi nr tel czy maila do 1 wlasciciela no ale to bylo juz jakies 5 tygodni temu a telefonik jak lezy w szufladzie tak lezy .
    czy ktokolwiek wie czy mozna z niego sciagnac tego simlocka, bo gdzies na allegro wlasnie skierowal mnie tu wiec bardzo prosze o jakies informacje bo jak narazie mam super cegle w szafie za niemala kase :(
    z gory dzieki za jakis odzew
    pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3009159
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Zapomnij :-) narazie nie ma możliwości. chyba że za jakieś 400zł to Ci zrobią
  • REKLAMA
  • #3 3009204
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Witam,
    raczej nastaw sie na to,ze ten fonik jeszcze ci polezy w szufladzie,bo temat zdjecia z tego simlocka z tej sieci jest na razie mało realny graniczacy z niemozliwym.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3009205
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 256
    Niema możliwości zciśgnąć simloka z tego modelu,taka prawda.
    BB5 to orzech niedozryzienia przez nas.
    Pozdr.
  • #5 3009221
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Koszt to 400 zł, a czas oczekiwania minimum 3 tygodnie - tak to wygląda na dzień dzisiejszy !
    Pozdrowienia !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #6 3009242
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    przeciez napisal, ze kontaktowal sie z 3G UK w sprawie kodów i tak mu sprawe przedstawili...
    przemyslcie cos zanim napiszecie ;-)
  • #7 3009266
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Milo, ja nie pytałem sie go o jego kontakty, tylko powiedziałem jak wygląda sprawa zdjęcia simlocka przez moje własne kontakty ! I myślę jak piszę, a chyba nie każdy to robi !
    Pozdrowienia !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #8 3009529
    Rafael01
    Poziom 2  
    dzieki bardzo 400 stowki no ale tak z ciekawosci gdzie i jak?
    bo jak pisalem siec3 z uk bardzo chetna do wspolpracy ale kolo od ktorego kupilem chyba sie wku..., ze sam nie wpadl na ten pomysl i nie odbiera juz maili ani tel.
    coz tak bywa ale jakby ktos tak jemu to... wiadomo jakby dopierdolic sasiadowi a wystarczyl by mi nr telefonu do niego no i jeszcze 15funciakow bo w sumie nie ma nic za free ale to i tak lepiej niż 400zl
  • REKLAMA
  • #9 3009695
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Nie pisać więcej o BB5 bo wiadomo a kolega nowicjusz dodatkowe upomnienie za wulgaryzmy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił telefon Nokia 6280 z simlockiem na sieć 3 UK. Operator wymaga kontaktu z pierwszym właścicielem telefonu, aby zdjąć simlocka, co jest problematyczne, gdyż sprzedawca nie posiada danych pierwszego właściciela. W dyskusji podkreślono, że obecnie nie ma łatwej możliwości zdjęcia simlocka z tego modelu, zwłaszcza z sieci 3 UK, ze względu na zabezpieczenia BB5. Usługa zdjęcia simlocka jest możliwa, ale kosztuje około 400 zł i wymaga minimum 3 tygodni oczekiwania. Próby obejścia tego wymogu są utrudnione, a telefon pozostaje zablokowany bez oficjalnego kodu od operatora. Wskazano również, że dyskusja o BB5 jest znana i nie wnosi nowych rozwiązań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA