logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję wsadu do pamięci SDA3526 dla TV Siemens FS245 V6 lub CUC 1821

wieslawpanek 11 Wrz 2006 17:09 1500 9
REKLAMA
  • #1 3009534
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    Witam, czy może ktoś posiada wsad do pamięci SDA 3526 TV Siemens FS245 V6 chassis CS 9204 lub może od CUC 1821 bardzo pilne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 3012243
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Witam, uszkodzony powielacz. po wymianie powielacza i pionu TV można było włączyć pilotem, brak treści obrazu i żadnych reakcji więcej na pilota, napięcia na szynie w stanie niskim 0.8V, idąc po szynie znalazłem uszkodzony sda 3526, po wymianie Tv wystartował z brakiem korekcji i tu wystarczy zapisać do pamięci przez przytrzymanie -P i włączyć wyłącznikiem sieciowym,następnie przejść całą procedurę automatycznego strojenia kanałów w serwisie dopiero zapamięta ustawienia fabryczne, wejście w tryb serwisowy podobnie jak grundig
    menu, ok code 089.
  • #8 3070841
    wieslawpanek
    Poziom 22  
    Witam.
    Myślałem że już wszystko wiem lecz okazało się że to nieprawda, po drodze nawalił kineskop po wymianie tv odpala, bez korekcji, po wpisaniu ustawień fabrycznych nie wiem jak zapisać do pamięci, bardzo proszę o pomoc.
  • Pomocny post
    #9 3071382
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Dla CUC1821 należy n.1 złącza BB zewrzeć do masy, wejść w menu serwisowe, ustawić geometrię, wyjść poprzez End With Memory (podświetlić i zatwierdzić OK). Następnie usunąć zworę. N.1 BB to n.2 IC360. To robisz po wpisaniu danych awaryjnych tak, jak pisałeś wcześniej.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano wsadu do pamięci SDA3526 dla telewizora Siemens FS245 V6 z podwoziem CS 9204 lub CUC 1821. Problem dotyczył braku pilota i niemożności wejścia w tryb serwisowy. Wskazano bazę wsadów na elektroda.net. Po wymianie uszkodzonego układu SDA3526 telewizor uruchamiał się bez korekcji, a zapis ustawień fabrycznych wymagał przytrzymania przycisku -P i włączenia wyłącznika sieciowego, następnie automatycznego strojenia kanałów w trybie serwisowym (kod 089). Dla CUC1821 zalecano zwarcie pinu 1 złącza BB do masy, wejście w menu serwisowe, ustawienie geometrii i wyjście z potwierdzeniem "End With Memory", po czym zworę należy usunąć. Procedura ta umożliwia zapisanie ustawień do pamięci po wpisaniu danych awaryjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA