logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SANYO C14EA80D chassis EC2A-14 problem ze strojeniem

bocian 04 Lip 2003 15:11 2181 6
REKLAMA
  • #1 275532
    bocian
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Jak się stroi ten odbiornik ponieważ nie mam oryginalnego pilota a na panelu są przyciski do regulacji siły głosu do przełączania kanałów i jeszcze 2 przyciski z oznaczeniami:pierwszy ma napisy PT i taki kwadracik a drugi literę F i pod spodem literkę M.Naciskam te przyciski w różnych kombinacjach a mogę tylko wejść w tryb dokładnego dostrajania.
    Czy ktoś wie jak tutaj się wybiera pasma i szybko stroi?
  • REKLAMA
  • #2 275537
    pik-rtv
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    musisz mieć orginalnego pilota lug podróbkę ze wszyskimi funkcjami najlepiej mak2000
  • REKLAMA
  • #3 275596
    bocian
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Kupiłem podróbkę pilota do tego odbiornika a i tak nic z tego nie wychodzi chcę się upewnić czy nie mam uszkodzonego procesora poza tym reszta funkcji zdalnego sterowania pracuje poprawnie.Więc pytam jakie przyciski na pilocie lub panelu biorą udział w programowaniu tego telewizora?
  • REKLAMA
  • #4 287985
    WS
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Napisz czy to jeszcze aktualne. Jeśli chcesz mogę Ci zeskanować fragment instrukcji obsługi (po niemiecku).
  • #5 959678
    tolab
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam mam taki sam problem z telewizorem nie wiem jak go nastroic,tez szukam do niego instrukcji obslugi.
  • #6 4324536
    DAREK2004
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    witam, mam ten sam problem, pomocy
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu strojenia odbiornika telewizyjnego SANYO z podzespołem chassis EC2A-14, w sytuacji braku oryginalnego pilota. Użytkownik posiada na panelu przyciski do regulacji głośności, przełączania kanałów oraz dwa dodatkowe oznaczone PT (z kwadracikiem) i F/M, które umożliwiają wejście w tryb dokładnego dostrajania, jednak nie pozwalają na wybór pasm ani szybkie strojenie. Zalecane jest użycie oryginalnego pilota lub pełnowartościowej podróbki, np. mak2000, aby uzyskać dostęp do wszystkich funkcji programowania. Próby z podróbką pilota nie przyniosły efektu, co rodzi podejrzenie uszkodzenia procesora. Wskazano, że aby wejść w tryb strojenia, należy na lokalnej klawiaturze przytrzymać przycisk FT (pierwszy z lewej), a następnie uruchomić automatyczne strojenie przyciskiem VOL+. Pojawiła się także propozycja udostępnienia fragmentu instrukcji obsługi w języku niemieckim. Problem jest zgłaszany przez kilku użytkowników, którzy poszukują instrukcji i sposobu na efektywne strojenie odbiornika bez oryginalnego pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA