logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Google Earth - są dostępne dokładniejsze satelity?

bursta 12 Wrz 2006 19:30 1799 4
REKLAMA
  • #1 3013339
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Poproszono mnie o sprawdzenie, czy jest cos bardziej dokładniejszego w sieci. Obiekt zainteresowań to Wrocław, dobrze by było aby były widoczne w budynkach okna i drzwi. Być może ktoś ma jakieś namiary na precyzyjne satelity? Jeśli źle umieściłem post - proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce .
  • REKLAMA
  • #2 3013912
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    1. W googlu nie ma
    2. Jeżeli gdzieś są, to nie za darmo.
  • REKLAMA
  • #3 3014028
    biku
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    w googlu na pewno jest możliwość wykupienia konta lub abonamentu, dzięki czemu uzyskuje się dostęp do wersji biznesowej.

Nie wiem czy za tym idzie większa dokładność.
    ale jak przegląda się mapkę to część okolic wygląda jakby była skanowana na zamówienie - np okolice 3miasta - sopot, lub taki teren na mazurach(albo w okolicach północno wschodnich Polski, który był zeskanowany w zimę ;)

co do uzyskania takiej rozdzielczości jak np w New York Cty, to chyba jest faktycznie brak satelity z odpowiednim wyposażeniem nad naszym terenem,

lub jakieś inne uwarunkowania natury polityczno szpiegowskiej ;)

jest przecież tyle fajnych miejsc do zwiedzania, a przedstawione są one ze słabym zoomem. (Zakazane miasto, Chiński Mur, Giza)
    pozdro
  • REKLAMA
  • #4 3014046
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3016602
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Tak myślałem, jeśli jest cos precyzyjniejszego to pewnie słono płatne albo trzyma na tym rękę wojsko :-).
    Dziękuję za zainteresowanie, pozdrawiam serdecznie.
REKLAMA