logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zniknęły dane z dysku po reinstalacji systemu. Niedostępne foldery.

tofil 12 Wrz 2006 22:55 1773 4
REKLAMA
  • #1 3014308
    tofil
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Mam problem. Po reinstalacji systemu (wtedy zauważyłem) zniknęła mi zawartość 4 folderów na partycji F. Mam dysk 160 GB WD SATA podzielony na 4 partycje. W folderach były PDF'y (serwisówki do mojego auta, auta kolegi itp). W tej chwili jak chcę otworzyć któryś z nich otrzymuję informację, że jest on nie dostępny a poniżej odmowa dostępu. Biorąc właściwości folderu pokazuje mi 0 bajtów, a na partycji jest zajęte ponad 1GB. Były na niej inne, nieuszkodzone foldery (nawet 30GB), które teraz przeniosłem na inną. System to XP pro. Scandisk i chkdsk spod windows nic nie dały. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3014437
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3014532
    maxter_xx
    Poziom 14  
    Jeśli masz partycję NFTS to prawdopodobnie pomieszały się prawa dostępu (tzn zrobiłeś sobie inne konto a te foldery tworzyłeś jako administrator czy inny użytkownik z hasłem). Uruchom kompa w trybie awaryjnym i zaloguj się na konto Administrator. Powinno się dać je odczytać. Wtedy możesz zmienić też prawa dostępu do tych folderów dodając we właściwościach praw dostępu swoje konto użytkownika.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3024309
    tofil
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Pomógł Easyrecovery. Tylko musi być pełna wersja bo trial nie odzyskuje danych. Dzięki za podpowiedzi.
  • #5 3024328
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA