logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford 2007 radio – jak podłączyć odtwarzacz MP3 przez wejście zmieniarki CD?

andrzej103 15 Wrz 2006 14:01 1356 4
REKLAMA
  • #1 3022638
    andrzej103
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Witam wszystkich. Potrzebuję podłączyć MP3 do tego radia . Szukałem w postach i nie znalazłem . Opis złącz na "studio24... " też niewiele pomogły .
    Jak podejśc do tematu ? Tylko nie piszcie o kasetach z adapterem .
    Myślałem o wpięciu go jakoś w tor zmieniarki CD , ale nie mam pomysłu . Z góry dzięki za pomoc .
  • REKLAMA
  • #2 3022704
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Niestety, to trudny temat gdyż to radio to deck a wejścia zmieniarki o ile ma nie uaktywni dopuki nie zobaczy zmieniarki. Pozostaje rozpracować procesor dźwięku. Rada jest taka , spróbuj na nim znaleść nogi pomiędzy którymi jest elektrolit kilka mikro, to powinno Cię naprowadzić ale jak piszę, nie jest to proste.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3025016
    andrzej103
    Poziom 13  
    OK . skoro to jest deck , to ma wyjście na wzmacniacz . Więc wzmacniacz ma wejście . Może tam się wpiąć ? Jest rozpiska złącza ("studio24..." THX)Tylko , że to wejście jest izolowane od masy . Jak to podpiąć do wyjścia MP3 ?
  • REKLAMA
  • #4 3025048
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Widzę że cieniutko u Ciebie z elektroniką audio. A czym być regulował barwę i głośność. Nie tędy droga. Musisz rozgryść drogę sygnału w radiu od przełącznika wejść (radio-kaseta-ew zmieniarka) na procesorze dźwięku i tam się włączyć sygnałem rozłączając któreś źródło. Ale jak pisałem nie jest to proste bo nieznane są wszystkie prawdziwe oznaczenia scalaków.

SławeK
  • #5 3031391
    andrzej103
    Poziom 13  
    OK , myślałem , że jest jakaś droga "na skróty". W takim razie pozostanę na adapterze. Chyba szkoda roboty na taki doktorat . I co z tego , że się nawet wepnę w procesor , jak trzeba będzie jakoś czałatwić przełączanie sygnału . Dzięki za podpowiedzi , zamykam temat .
REKLAMA