logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NC 6000: Długie instalowanie urządzeń USB, nieznane urządzenie Intel 82801DBM

Robgie 19 Wrz 2006 17:46 1164 2
REKLAMA
  • #1 3036050
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    Witam
    mam taki maly problem otoz zmienilem lapka kupilem inny, ale dysk wlozylem swoj wiec instal systemu i tu niespodzianka zainstalowalem wszystkie stery ze strony HP a w menagerze mam nadal Nieznane Urzadzenie wszystko niby dziala ale....
    i tu jest taki problem ze kazde urzadzenie niby daje sie zainstalowac ale trwa to baaardzo dlugo i wystarczy je odpiac i podpiac ponownie w ten sam port i juz instaluje sie od nowa znowu tak samo dlugo.
    Zaczałem wiec drazyc temat i wyszlo na to ze jest to
    OTHER DEVICE on Intel(R) 82801DBM LPC Interface Controller - 24CC
    (mam system angielski)
    oczywiscie rozne wersje sterownikow intela instalowalem i nadal lipa
    moze ktos pomoc baaardzo mi to potrzebne poniewaz uzywam go do pracy a mam mase urzadzen na usb.
    Wszelkie pomysły mile widziane
  • REKLAMA
  • #2 3037703
    kubol70
    Poziom 11  
    Czy napewno zainstalowałeś sterowniki Intel Chipset Installation Utility ze strony HP
    odpowiednie do swojego systemu..?
    http://h18007.www1.hp.com/support/files/hpcpq...837.html?submit.y=6&submit.x=12&lang=pl&cc=pl
    A jesli tak i dalej masz taki problem z USB to spróbuj w panelu sterownania --> system -->sprzęt --> menedżer urządzeń --> i w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej odinstaluj wszystkie kontrolery i , koncentratory..itp (pod prawym przyciskiem myszy) i uruchom ponownie komputer , niech je od nowa zainstaluje .. i pytanie ..czy windows (domyslam się że to któryś z win xp ) jest zainstalowany z SP2 ...??? ..pozdr/
  • #3 3037904
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    Wiec tak zainstalowalem wszystkie potrzebne i nie potrzebne stery ze strony supportu HP.i nic to nie dalo.Windowsa mam XP pro legala wiec wszystkie latki (wlacznie z sp2) posciagaly sie.
    Wczorajw poznych godzinach wieczornych poradzilem sobie z tym, tak mi sie wydaje.W mangerze wydglada wszystko ok, zobaczymy dzisiaj jak to sie ma w praktyce.
    W kazdym razie problem polega na tym ze ja mam ten ster i jest tak jak powinno byc tylko ze system nie potrafi sam tego zrobic.Jesli wskaze mu recznie wtedy idzie bez problemu.Za chwile ide do pracy tam podlacze kilka usb i zobaczymy czy sie poprawilo.
REKLAMA