logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SonyEricson T230 - resetuje się po włożeniu karty

szatz 20 Wrz 2006 09:10 1206 8
REKLAMA
  • #1 3037951
    szatz
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Witam . Mam dwa takie same telefony z identycznymi usterkami . Telefony włanczają się normalnie bez karty ale po włożeniu karty przed zalogowaniem się następuje reset. Wymiana softu nie pomogła , wygrzanie równierz . Typowa usterka ale nieznam lekarstwa
  • REKLAMA
  • #2 3037993
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    a GDF też wgrywałeś?
  • REKLAMA
  • #3 3037995
    oko1974
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam
    gdfsa wrałes?
  • #4 3038441
    szatz
    Poziom 25  
    Tak od tego zacząłem gdy klijent przyniół mi telefon i mówił że konkurencja też próbowała wgrać soft i nic z tego nie wyszło. Dodam że soft wgrywałem Cruiserem. Zastanawiam się czy końcówka mocy może robić cos takiego.
  • REKLAMA
  • #5 3038555
    Rambo305
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    ja mialem podobny przypadek z tym modelem i na cruiserze prubowalem chyba wszystkiego na roznych predkosciach i roznych flashy wgrywanie gdfs itd ale w najlepszym wypadku pomagalo to na pare do parunastu godzin potem wracalo do stanu poprzedniego.tak wiec niewiem czy z tym telefonem bedzie az tak wesolo ale nic prubuj dalej
  • REKLAMA
  • #6 3038570
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    spróbuj czymś innym wrgać pliki!
  • #7 3041524
    szatz
    Poziom 25  
    Chodzi mi o pomoc w określeniu przyczyny usterki - do tej pory nie wiem czy uszkodzony hardware czy software. A może przy wgrywaniu softu jest jeszcze jakiś obszar pamieci lub rejestrów które trzeba wpisać lub edytować i tego właśnie nie robi Cruiser lub ja nie wiem jak to zmienić ?

Problem nadal nie rozwiązany
  • #8 3420369
    mareksmd
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    mam podobny problem, aparatow z ta usterka miałem ok 10 ale zadnego nie postawiłem-TWISTER tez tego nie rusza.... :/
  • #9 3420413
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    mareksmd napisał:
    mam podobny problem, aparatow z ta usterka miałem ok 10 ale zadnego nie postawiłem-TWISTER tez tego nie rusza.... :/

Trzeba wgrać GDFS jak piszą wyżej .Sam flesz nie pomoże

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonów SonyEricsson T230, które resetują się po włożeniu karty SIM przed zalogowaniem. Wgrywanie oprogramowania (softu) za pomocą narzędzia Cruiser nie rozwiązało usterki, podobnie jak wygrzewanie telefonu. Użytkownicy sugerują konieczność wgrania GDFS, ponieważ sam flash nie wystarcza. Próby wgrywania GDFS różnymi metodami i prędkościami dają jedynie tymczasową poprawę, po czym problem powraca. Istnieje podejrzenie, że problem może mieć podłoże sprzętowe, np. w końcówce mocy, lub wymaga modyfikacji obszarów pamięci/rejestrów, które nie są poprawnie zapisywane przez Cruiser. Narzędzie TWISTER również nie rozwiązuje problemu. Usterka jest typowa dla tego modelu, ale nie znaleziono skutecznego lekarstwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA