logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat alarmu do Toyoty Celica 1992 - oryginalny montaż

benio_vs 21 Wrz 2006 21:46 1155 3
REKLAMA
  • #1 3044116
    benio_vs
    Poziom 2  
    witam
    mam pytanie do speców alarmowych czy moze ktos mi pomuc potszebuje schemat do alarmu mojej toyoty celicy z 1992 roku to jest alarm orginalnie montowany za pomoic bede ogromnie wdzieczny z gory dziuekuje
  • REKLAMA
  • #2 3044210
    renqien
    Poziom 32  
    Ocena: 117
    Kilka spraw:
    - nie powielaj tematów (jeden taki sam już założyłeś)
    - pisz poprawnie, bo forma w jakiej to napisałeś (błędy ortograficzne i literówki) sugeruje, że nie zależy ci na tym co piszesz. Odpowiadającym też może nie zależeć, skoro ich nie szanujesz,
    - nie poszukałeś najpierw odpowiedzi w już istniejących wątkach, tylko od razu założyłeś nowy,
    - gdybyś poszukał, wiedziałbyś, że nie ma alarmów oryginalnie montowanych, tylko dokładane w salonach, a te mogą być różne.
    Moja rada, podaj nazwę alarmu (masz ją pewnie w dokumentach samochodu, na fakturze, w instrukcji, poszukaj. Jeżeli nie odnajdziesz nic takiego, to aparat fotograficzny lub telefon w dłoń i pstrykaj wszystko co może naprowadzić kolegów na tym forum na trop, pilota, centralkę alarmową (jeżeli szukasz schematu to pewnie się do niej dokopałeś), syrenkę (może coś na niej jest napisane) i wszystko co wyda ci się przydatne. Żebyśmy my pomogli tobie, ty musisz pomóc nam! Do dzieła!
  • REKLAMA
  • #3 3046098
    benio_vs
    Poziom 2  
    dzięki za rade i przepraszam za błędy faktycznie będę musiał zrobić kilka fotek
  • #4 9299236
    matt_radom
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Ostatnio pewien bardzo pomocny człowiek wysłał mi bardzo przydatną rzecz, a mianowicie plik pdf dzięki którmu bez większych problemów każdy początkujący elektryk podłączy alarm do celicy począwszy od modelów z lat 80 do 2002roku, instrukcja zawiera dokumentacje elektryczne. Pozdrawiam. Instrukcja jest już na elektrodzie ale warto ją wrzucić dla ułatwienia. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA