logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK Trial. Na jakiej zasadzie to działa? Wersja 3.01. UFS.

remikson 23 Wrz 2006 09:42 1547 9
REKLAMA
  • #1 3048075
    remikson
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Posiadam orginalnego UFS .Mam zainstalowane oprogramowanie w wersji 3.01 by Saras. Zamówiłem sobie HWK Trial z allegro .Sprzedawca zapewnia ,że Hwk Trial współpracuje również z wersją UFS suite 3.0 tzn Programami NokiaBB5ver2.xxx i innymi .
    Czy taki HWK zostanie uszkodzony kiedy uruchomię program UFSa w wersji 3.01
    Na jakiej zasadzie funkconuje taki trial?
    Czego się wystrzegać aby go nie ubić?
    Proszę o wyrozumiałośc ,dopiero zaczynam zabawę z tego typu sprzętem
    pozdr
  • REKLAMA
  • #2 3048099
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 825
    Trial działa tylko z jedną wersją softu. Czyli innymi słowy w jego pamięć zostało wgrane jakieś oprogramowanie z wersją "X" no i jeśli UFS nie ma takiego samego Tial nie działa :) Po prostu HWK daje się flashować tak samo jak UFS bo masz tam eeprom. Ale wersja Trial jest nieflashowalna i tylko o to "TRIAL" się tutaj rozchodzi że sobie możesz ją traktować jako jednorazówke, raz upgreadwalną :idea:
  • REKLAMA
  • #3 3048132
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Po co zamawiałeś triala, do 3,01 wystarczy hwk killer 2.1b i spaczowanie. Znajdziesz go na elektrodzie.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 3048639
    GS_Team
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    remikson napisał:
    Posiadam orginalnego UFS .Mam zainstalowane oprogramowanie w wersji 3.01 by Saras. Zamówiłem sobie HWK Trial z allegro .Sprzedawca zapewnia ,że Hwk Trial współpracuje również z wersją UFS suite 3.0 tzn Programami NokiaBB5ver2.xxx i innymi .
    Czy taki HWK zostanie uszkodzony kiedy uruchomię program UFSa w wersji 3.01
    Na jakiej zasadzie funkconuje taki trial?
    Czego się wystrzegać aby go nie ubić?
    Proszę o wyrozumiałośc ,dopiero zaczynam zabawę z tego typu sprzętem
    pozdr

Jeśli HWK Triala zamowiles od dawidera(ma je ode mnie) działa ono z ver. hwk_suite 2,02.
    ( jakby ktoś kupował z axnetu identyczna sytuacja)
    Jeśli kupiłeś z euro-sales z allegro , to na 100% hwk nie bedzie dzialac z ver. 3,0 , kilka tygodni wczesniej sprzedawali "Hwk trial na oryginał" za 20zl , oczywiście był to zwykły hwk killer.............
  • #5 3049410
    remikson
    Poziom 15  
    Zamawiałem od EURO_SALES W aukcji była adnotacja :
    - Hwk Trial współpracuje również z wersją UFS suite 3.0 tzn Programami NokiaBB5ver2.xxx i innymi .
    - Każdy chip posiada unikalny nr : HID :

UFxBoot V2.2 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 1 7
    UFS_USB V2.6 (c) SarasSoft 2005. S/n: xxxxx
    HID: 9CCCCxxxxxxx00AF
    HWK: A1.02-TEST
    Licence : True
    Features: 00000001

Czy takie HWK będzie działać? Mój box przedstawia się tak:
    UFxBoot V2.2 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 1 7
    UFS_USB V2.6 (c) SarasSoft 2005. S/n: xxxxx

Czy emulując HWK muszę ingerować w firmware boxa i czy po takiej operacji będe mógł go w razie potrzeby aktualizować- mam orginal?
  • #6 3049630
    GS_Team
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    100% ściema , HID musiałby byś na serwerze sarasu , a tym samym trial stałby się oryginałem. Trial ,którego kupiłeś to zwyczajny trial kompatybilny z ver. hwk suite 2,02 a do 3,00 bądź 3,01 zapewne podeślą Ci killera i pewnie będą wmawiać , że ten program ma jakiś wpływ na owego triala:|
  • REKLAMA
  • #7 3049697
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Po co kupowałeś teraz triala ???
  • #8 3050174
    remikson
    Poziom 15  
    No to dałem się nabrać !!
    Dzięki za info
  • #9 3050461
    KamilSz
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    dałeś się stary nabrac w dodatku jak użyjesz spatchowanej wersji 3.0 lub 3.01 i będziesz miał włożonego triala to go ubijesz i gwarantuje ci że niczym za free tego triala już niepostawisz sam tak miałem także lepiej odrazu go wyjmij i pogoń dalej póki masz dobry albo nawet niech ci leży lepiej będzie dla niego
  • #10 3430383
    nico89
    Poziom 11  
    ja mam takei pytanie, bo mam hwk killer pod wersje 3.01 i nie wiem jak to spatchować zeby mieć wybór modelu SE K700, niby spatchowałem plik ufs-rtp ale nic tam sie nie dodało, jak moge sflashowac K700 z tornado + killer?

p.s sorry ale jestem początkujący
    pzdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
HWK Trial to wersja sprzętowa klucza HWK, która działa tylko z jedną, określoną wersją oprogramowania, wgranym na stałe w pamięć EEPROM urządzenia. Trial jest nieflashowalny i traktowany jako jednorazowy klucz, który można użyć tylko z kompatybilną wersją softu, np. HWK Suite 2.02. Próba użycia HWK Trial z nowszymi wersjami UFS Suite 3.0 lub 3.01, zwłaszcza z patchowanym oprogramowaniem, grozi uszkodzeniem triala, którego nie da się naprawić. Sprzedawcy często wprowadzają w błąd, twierdząc, że trial współpracuje z wersją 3.0, podczas gdy w rzeczywistości jest to nieprawda. Emulacja HWK wymaga ingerencji w firmware boxa, co może uniemożliwić późniejsze aktualizacje. Do pracy z wersją 3.01 zaleca się użycie HWK Killer 2.1b z odpowiednim patchowaniem, które pozwala na wybór modeli telefonów, np. SE K700. Użytkownicy powinni unikać używania triala z niekompatybilnym oprogramowaniem, aby nie uszkodzić sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA