logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować motywy na Nokii 6630? Instrukcja krok po kroku

lysymixer 24 Wrz 2006 15:21 6029 5
REKLAMA
  • #1 3052071
    lysymixer
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam
    ostatnio kupilem sobie nokie 6630 i postanowilem wgrac pare motywów.
    najgorsze jest to ze poprostu nie wiem jak!!!!
    bardzo prosze o pomoc
    z gory dziekuje za odpowiedzi
    lukasz
  • REKLAMA
  • #2 3052118
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 825
    Po pierwsze musisz się zaopatrzyć w jakiś kabel lub irde aby skomunikować się z telefonem potem looknij sobie tutaj :

http://www.gsm2pc.pl/uzytki.html

Po czym wybierasz programik który cię interesuje (Patrz Nokia)
    Komunikujesz się z telefonem i możesz sobie zaglądnąć w przestrzeń pamięciową komórki :) tam znajdziesz katalog z motywami (Themes).
    Jeśli masz jakieś to wgrywasz i się nimi cieszysz :) Jeśli nie masz to ... pozostaje skombinować. (jak tego nie napisze no comment)
  • REKLAMA
  • #3 3052195
    lysymixer
    Poziom 11  
    no mam kabelek i program do wgrywania. nawet po wgraniu aplikacja sie instaluje tylko niewiadomo gdzie, nie wiem gdzie tego szukac.
    przeszukiwalem juz nie raz telefon i nic nie moge znalezc. poza tym po podlaczeniu tel pod kompa nie ma tam takiego folderu jak Themes do ktorego motywy sie powinny wgrywac.
  • REKLAMA
  • #4 3052963
    miszko83
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Po pierwsze 6630 nie ma irdy.

Kopiujesz paczkę z tematem gdzieś na kartę. Nie ma znaczenia gdzie. Następnie ją instalujesz. Później z karty możesz usunąć plik instalacyjny. Zapewnie masz ten temat w pliku SIS?

Żeby zmienić temat wchodzisz w Narzedzia -> Tematy (środek po lewej).

Tam dokonujesz zmiany tematów.

A tak ogólnie to tematy siędzą w katalogu x:\system\skins gdzie x: to litera dysku (c: to główna pamięć komórki, e: to karta pamięci).

Tylko uwaga! Folder ten jest ukryty. Normalnie wchodząć do exploratora przez PC nie zobaczysz tego folderu. Tylko i tak nie ma po co, bo wszystko można zrobić poprzez menadżery w telefonie.

Tutaj masz dużo tematów do Nokii http://gallery.mobile9.com/c/nokia-themes/1/
  • REKLAMA
  • #5 3053209
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    Mozna tez wzucic poprzez czytnik kart MMC na karte pamieci
  • #6 3054552
    lysymixer
    Poziom 11  
    miszko83, wlasnie o to mi chodzilo, tego nie moglem odnalezc.
    wielkie dzieki za pomoc!!!
REKLAMA