logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - brak zasięgu i dzwonka, czasem działa poprawnie

caahir 26 Wrz 2006 20:00 1335 3
REKLAMA
  • #1 3059764
    caahir
    Poziom 13  
    Ocena: 52
    Mam problem z nokią 3100, nie łapie żadnego sygnału, jednak czasami zdarza się jej go złapać i telefon przez jakiś czas działa. Można wykonywać połączenia i odbierać, ale wtedy nie ma zadnego dzwonka, wibra działa. Po naciśnięciu klawisza pojawia się dzwięk czyli możliwe jest że głośniczek jest dobry. Obszedłem z tym telefonem wszystkie komisy i w każdym mówili, że uszkodzone jest co innego. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i czy tą usterkę da się usunąć i czy to się opłaca. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
  • REKLAMA
  • #2 3059793
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 234
    wyglada na pekniecie pod ktoryms ze scalakow.
    na 90% da sie zrobic.

a czy sie oplaca to mi trudno mowic.
    klienci przewaznie by chcieli zeby im za darmo robic
  • REKLAMA
  • #3 3060070
    caahir
    Poziom 13  
    Ocena: 52
    Istnieje możliwość żeby była uszkodzona antena, a jeżeli tak to jak to sprawdzić. Jeżeli ścisnę telefon w górnej częćści to dżwięki są a po puszczeniu zanikają. Z tyłu anteny są silne przebarwienia na tych ścieżkach. telefon jak złapie sygnał to ten sygnał skacze od jedej kreski do maksimum.
  • #4 3060611
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Na pewno antena tu raczej nie ma nic wspolnego, skoro dodatkowo nie ma dzwonkow to przegrzałbym Uem'a
REKLAMA