logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

trilux 2831 TPX - nie można wejść w tryb strojenia......

Krissrossi 27 Wrz 2006 12:49 1623 6
REKLAMA
  • #1 3061824
    Krissrossi
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    witam!!
    mam problem z wejściem do funkcji strojenia w triluxie.
    mam także problem z włączeniem funkcji jak
    położenie PIP-u
    języka
    oraz koloru tła menu
    jak również najważniejsze - strojenia
    Poza tym wszystkie funkcje są wykonalne więc można nie wejść z pilota jak i z klawiatury.
    proszę o pomoc co może być przyczyną
    Ps. dodam że po wejściu w tryb serwisowy i przywróceniu ustawień fabrycznych nic nie pomogło tylko wszystko się zresetowało ale do tych funkcji co nie można było wejść w dalszym ciągu nie można
    pozdrawiam Krissrossi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3061920
    jezrdna
    Poziom 21  
    Ocena: 68
    Wymień pamięć .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3062297
    Lucas
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Witam,
    proponowałbym dokładnie sprawdzic napiecia zasilajace ( +5V).Następnym podejrzanym może być duża pamięć na oddzielnym module.Kiedys mozna to było zamówić w PROELCO , ale dzis nie wiem gdzie. Pozdr Lucas
  • #6 3063624
    Starzec
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    A nie jest włączona blokada rodzicielska
  • #7 3160261
    Krissrossi
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam !!
    Po długich staraniach dostałem pamięć eprom do tego tv
    po wymianie tego telewizor zaczał dziaółac i wszystkie funkcje zostały odblokowane
    dzięki wszystkim za pomoc
    a w szczególności kto wpadł na to np. @_lukas
    pozdrawiam narazie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku możliwości wejścia w tryb strojenia oraz zmiany ustawień takich jak położenie PIP, język i kolor tła menu w telewizorze Trilux 2831 TPX. Próby wejścia w te funkcje zarówno z pilota, jak i klawiatury były nieskuteczne, mimo że pozostałe funkcje działały poprawnie. Przywrócenie ustawień fabrycznych w trybie serwisowym nie rozwiązało problemu. Wskazano na możliwe przyczyny, takie jak uszkodzony pilot, konieczność wymiany pamięci EPROM oraz sprawdzenie napięcia zasilającego +5V. Po wymianie pamięci EPROM problem został rozwiązany i wszystkie funkcje, w tym strojenie, zostały odblokowane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA