logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję oryginalne nr-y zębatek z instrukcji serwisowej

bartzaw 08 Lip 2003 22:02 1373 4
REKLAMA
  • #1 281187
    bartzaw
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam i pozdrawiam.

Potrzebuję jak w temacie.

Jest to mechanizm magnetofonowy radia samochodowego "PIONIER "dokładnie tak napisne jest na panelu brak typu, mechanizm ten występuje również w " GELHARD-dzie ".

Czy Ktoś z szanownych Grupowiczów spotkał się z tym mechanizmem i ma może pdf serwisówki ?

Załączam jpeg.

Za pomoc dziękuję.
    Załączniki:
    • Potrzebuję oryginalne nr-y zębatek z instrukcji serwisowej zębatki.jpg (19.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 281252
    Tomek11r
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Najohydniejszy i najbardziej awaryjny chiński mechanizm typu "winda"!!! Nie znajdziesz numerów elementów z serwisówki bo ona nie istnieje. Mechanika i części do niej są nie do kupienia. Na pewno się wszystko zatarło i stanęło w miejscu, nawet kołem zamachowym nie można przekręcić.
    Niestety szrot. Nie warto tego naprawiać, na 100% się znów zepsuje w krótkim czasie :evil:
  • REKLAMA
  • #3 282651
    bartzaw
    Poziom 15  
    Dzięki za odpowiedź.
    Coś mi się wcześniej tak wydawało ponieważ mam dwie mechaniki ze ściętymi dwoma identycznie zębatkami, ale pomyślałem że jeżeli to samo uszkodzenie bywa często w tych mechanikach to ktoś pokusił się i ściągał te zębatki. Czy napewno szkoda czasu na rycie tematu ?
  • REKLAMA
  • #4 282704
    Tomek11r
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Powodem wyłamywania zębów jest krzywka na kółku którego brakuje na zdjęciu. Bardzo szybko się wyrabia a to ona przestawia część funkcji mechaniki. Wystarczy że coś nie "załapie" podczas wyciągania/wciągania kasety i lecą zęby w kołach. Ja mam tych mechanik ze 30.
    Ktoś próbował dorabiać do nich koło z krzywką ale z miernym efektem.
    Po prostu cała konstrukcja jest od początku do końca zła i awaryjna.
  • #5 283602
    bartzaw
    Poziom 15  
    Czy próbowałeś podstawiać inne mechaniki ?
REKLAMA