Witam,
Mój stary CTX EX710F padł wlasnie po 4 latach uzytkowania
. Do uszkodzenia doszło podczas przejscia moniotora w stan oszczędzania energii. Komputer wyłączył monitor a ten "pstryknął" i już nie wstał. Teraz gdy go uruchmiam dioda świeci się na zielono przez cały czas i nic się nie pojawia na monitorze.
Z tego co patrzyłem po forum najprawdopodobniej uszkodzony jest trafopowielacz. Jako że nie znam się na serwisowaniu monitorów wolałbym zlecić jego naprawę jakiemuś serwisowi. I tutaj mam kilka pytań do forumowiczów. Czy naprawa takiego monitora ma sens, ile może ona wynieść i gdzie można takiej naprawy dokonać (najlepiej we Wrocławiu)? Gdzie najlepiej dokonać takiej naprawy aby monitor mógł po niej jeszcze troche podziałać?
A może sam (?!) mogę go naprawić z Waszą pomocą?
Dziękuję za odpowiedzi!
Mój stary CTX EX710F padł wlasnie po 4 latach uzytkowania
Z tego co patrzyłem po forum najprawdopodobniej uszkodzony jest trafopowielacz. Jako że nie znam się na serwisowaniu monitorów wolałbym zlecić jego naprawę jakiemuś serwisowi. I tutaj mam kilka pytań do forumowiczów. Czy naprawa takiego monitora ma sens, ile może ona wynieść i gdzie można takiej naprawy dokonać (najlepiej we Wrocławiu)? Gdzie najlepiej dokonać takiej naprawy aby monitor mógł po niej jeszcze troche podziałać?
A może sam (?!) mogę go naprawić z Waszą pomocą?
Dziękuję za odpowiedzi!