logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modernizacja komputera: grafika, RAM, obudowa do 650 zł - porady zakupowe

Stepel 03 Paź 2006 21:54 1040 4
REKLAMA
  • #1 3082607
    Stepel
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    Witam , sprawa wyglada nastepująco. Znajomy dał mi komputer zebym mu cos z nim zrobil..jakis "specjalista" mial mu złozyc ale jakos sie nie zanosi. dal tylko plyte i proca.
    Obudowa jest stara z zasilaczem codegon 250W.. ppłyta głowna MSI i915 Combo MS-7058 - to moim zdaniem jest lekka lipa, jest bardzo okrojona.. Nie wiem czym ten specjalsta kierował sie przy wybieraniu jej..chyba tym, zeby jak najwiecej sobie zarobic. poza tym jest 256 DDR, Kingstone 400 mhz. dysk i naped niewazny. Znajomy jest mi w stanie dac 600-700 zł. Musze kupic grafike, ram i moim zdaniem obudowe z zasilaczem, a obudowa tez dlatego bo ta jest codegon..i ma malutko miejsca na zasilacz.

procesor to P4 2,66

Karte graficzną znajprawdopodobniej kupie jakiegos gf 7300 GT ..to bedzie ok 300 zł a reszta nie wiem..no na wiecej niz 256 ramu nie starczy i kwestia obudowy.

Czekam na jakies propozycje ( najlepiej z linkami do produktów)

z góry dzieki.

P.S sorry ze temat tutaj ale w tamtym dziale nie moge doczekac sie odpowiedzi a zalezy mi na jakis opiniach.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3082745
    Stepel
    Poziom 20  
    no ale ta obudowa jest tez codegon i tam inny zasilacz za bardzo nie wejdzie..albo mi sie wydaje ze ten jest taki maly..karta to dokladnie tą polecasz?
  • REKLAMA
  • #4 3082786
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Wymiary zasilaczy są znormalizowane i będzie pasował.Co do grafiki,to firma dobra,w każdym bądź razie nie kupuj karty wyprodukowanej przez jakąś egzotyczną firmę.Może w innym sklepie znajdziesz taniej,ale nie polecam Allegro,do tego jeszcze z nie swoją kasą.
  • #5 3082817
    Stepel
    Poziom 20  
    nie no egzotyczna firma nie wchodzi w gre heh :) masz racje, bedzie pasował to narazie obudowe zostawiam..chociaz tez nie jest za ciekawa..no ale juz trudno.

Dodano po 15 [minuty]:

a moze taka karta? nie bylaby lepsza? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31878
REKLAMA