logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LCD 32 cale do 4000 zł z obsługą HDTV – jakie modele polecacie?

OLD BEER LABELS 06 Paź 2006 11:27 1281 3
REKLAMA
  • #1 3090180
    OLD BEER LABELS
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    WITAM...
    W niedługim czasie noszę się z zamiarem nabycia telewizora LCD - mam tu właśnie dla Szanownego Grona Forumowiczów kilka pytań z tym związanych...

Jak wiadomo jest tego na rynku sporo, i nie wiadomo jaki LCD wybrać, ja ustaliłem sobie takie warunki:
    cena 3500 - 4000zł
    matryca 32''
    jeśli chodzi o dzwięk-to nie musi on być z jakimiś konkretnymi "bajerami" bo i tak będzie wszystko szło przez kino domowe, poza tym w niedługiej przyszłości / jak wszyscy wiemy / ma wejść telewizja HDTV więc telewizorek-perspektywicznie myśląc naturalnie ma służyć do odbioru takowej właśnie telewizji.

Serdecznie proszę o jakieś porady, co byłoby dobrym wyborem-aby wszystko ładnie grało i chodziło jak się patrzy.

Szczerze mówiąc to nawet nie mam sprecyzowanej firmy na którą zwracałbym jakąś szczególną uwagę - trudny wybór - sami przyznacie - czekam więc na Wasze podpowiedzi i opinie.

Z góry WIELKIE d z i ę k i !
    [youtube][/youtube]
  • REKLAMA
  • #2 3090245
    Zombek
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Witam

A może plazma? Przejdź sie do dużego salonu z jakimś filmem, który ma szybkie sceny. Patrząc na kilka będziesz mógł zobaczyć który ma najmniejsze smużenie czyli najszybszą matryce. Powinien mieć duży kontrast, od tego zależy głębokość czerni. PIP jest miłym dodatkiem (nie przegapisz początku programu oglądając inny kanał :D ), ale zwiększa cenę. Poszukaj testów w internecie. Co do firmy to Samsung jest potentatem na rynku LCD więc powinien robić dobre TV. Dobrze się zastanów nad wyborem, bo to nie kombinerki za 10 PLN.
    Pomocny link :arrow: http://www.tomshardware.pl/display/20050309/index.html

Ja osobiście kupił bym płytki kineskopowy albo plazmę. Jak mówiłem przejdź się do dużego salonu i porównaj sobie jakość obrazu na CRT LCD plaźmie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3093079
    Zombek
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Witam

axelakis napisał:
    Zombek napisał:

Stworzono: 9 marca 2005
    Od tego czasu sporo się zmieniło i ten opis już nie jest tak aktualny jak jeszcze prawie 20 miesięcy temu.
    Obecnie wybrałbym LCD.

Słuszna uwaga, ale nie do końca :D. Wiadomo, że upycha się jeszcze "stary" sprzęt, a sama zasada działania i większość wad i zalet pozostają bez zmian. Najnowsze technologie stosuje sie w sprzęcie z górnej półki. Na razie pomijając HDTV z taniego sprzętu nic nie "podskoczy" CRT jeśli chodzi o jakość obrazu. Pewnie za 2-3 lata CRT zostaną zepchnięte na margines. Wygra zapewne OLED, ale najpierw producentom musi spłacić się LCD i plazma.

Pozdrawiam
REKLAMA