logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miro DC1 - niska wydajność i brak sygnału OUT na telewizorze, co robić?

MCbx 07 Paź 2006 20:34 1189 3
REKLAMA
  • #1 3095090
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Mam kartę przechwytywania wideo, jest to Miro DC1 pod 16-bitową ISA.
    włożyłem ją na test do Pentiuma 200MHz, zainstalowałem sterownik i podłaczyłem do wejścia TV-OUT mojego cyfraka, żeby przekonać się ,czy działa.
    I jest tak: Podczas przechwytywania dołaczonym programem Microsoft VidCap przy maksymalnej rozdzielczości PAL obraz strasznie klatkuje, cos koło 1,5 fps.
    Kursor myszki też nieco klatkuje, ale mniej.
    Czy to wina procesora? Czy jak włożę to do czegoś szybszego, będę miał szybszy obraz?

Na karcie jest też gniazdo OUT. Podłączam kartę do telewizora, jednakże nic mi się na tym oucie nie chce pokazać. Czy to wina karty?
  • REKLAMA
  • #2 3095196
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Za słaby sprzęt do przechwytywania video.
  • REKLAMA
  • #3 3095232
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Magistrala ISA ma przepustowość 16MB/s, wiec nic dziwnego, ze więcej nie prześlesz, nawet jak bedziesz miał najszybszy komputer swiata. Więc to nie wina procesora, ani sprzętu. Po prostu ta karta nie jest do zgrywania pełnego PAL.

Być może to tylko framegrabber, lub karta naklada efekty na obraz, i dlatego masz IN i OUT.
  • #4 3096775
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Nie, karta ma kodek MotionJPEG Philipsa na pokładzie.
    Ponadto udało mi się wyświetlić obraz z IN na OUT. Poprzednim razem kabelek nie stykał :(. Po uruchomieniu VidCap OUT wyświetla to co wchodzi do IN.
    To jest karta przechwytywania wideo, tak mi wszystkie instrukcje mówią.
REKLAMA