logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować klip odblokowujący Motorolę? Szukam schematu urządzenia

artik 19 Lip 2002 00:27 2094 12
REKLAMA
  • #1 27307
    artik
    Poziom 1  
    Czy istnieje możliwość skonstruowania klipa odblokowującego
    motorolki,skąd można pobrać schemat takiego urządzenia.Szukałem w
    sieci ale znalazłem tylko panasonic i nokia oba oparte o pic 16f84
    pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #2 27676
    KALI
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Ja też jestem tym zainteresowany. Clip taki istnieje ale zawartości pic-a ani schematu nie ma za free :( Clip jest oparty o układ Pic 16F876 .
  • #3 27708
    Godziks
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    A na tych płytkach "hakerskich" co sprzedają nie ma? Sam nie sprawdzałem tylko pytam. Schematy kilpów gdzieś kiedyś widziałem ale bez programu na PiCa
  • #4 28614
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    na pewno na plytach za 20 zl go nie ma nawet szkoda szukac. zawartosci do klipow sa chronione. do panasonika wyplynela zawartosc bo sie panowie w Lodzi poklocili i jeden z nich na przekor wszystkim wywalil zawartosc za free. sam mam klipy np do samsongow ale kosci zabezpieczone przed zczytaniem i dupa zbita. proponuje roemmi 2.0 plus program pemaster robi wszystko
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 28643
    Godziks
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    To czyli wszyscy którzy sprzedają klipy piszą sami programy na procki? Przecież oni tez to musieli gdzieś znaleść!
  • #6 28678
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Żeby ktoś mógł znaleść to najpierw musi ktoś inny to stworzyć i udostępnić a ci którzy potrafią to napisać nie są tacy głupi by to rozdawać za darmo. Przeraża mnie czasem wiara w nieskończone i darmowe zasoby internetu i płytek ze śmieciami po 20zł.

A ja zapytam retorycznie, czy ktoś ma schemat TAU i zawartość tego Atmela. A swoją drogą ciekawe ilu z Was wie jaki to Atmel?

SławeK
  • REKLAMA
  • #7 369029
    colombo
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    A co to jest TAU i Atmel?:)
  • #8 369108
    dziur
    Poziom 32  
    atmel to nazwa firmy produkującej np pamieci, mikroprocesory i inne zabawki ktore mozna zaprogramowac w dowolny sposób uzywajac np prostego jezyka bascom. TAU to takie cos jak motokey tylko innego autora, umozliwia flashowanie telefonow motorola na roemmi 2.0
  • REKLAMA
  • #9 369166
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Zastanawiam się czy Godziks wie co napisał. Pytanie do niego, a w sieci to samo się z nieba bierze ?
    I wyjaśniam, nie wszystko jest w sieci, a jeśli już jest to ktoś musiał to umiecić. A jaki by miał w tym interes żeby umieszczać ? Żeby wszyscy troszkę kumaci mogli sobie zarabiać ? Pokaż mi tutaj, na Elektrodzie takich którzy umiecili jakikolwiek własny program, na palcach można by takich policzyć. I wystarczy tego wyjaśniania.

I wracam do pytania, czy ma ktoś chociaż sprawdzony schemat o programie do procka nie wspominając ?

SławeK
  • #10 369216
    dziur
    Poziom 32  
    Sławek nie mam schematu TAU ani wsadu, ale moze motokey cie poratuje? Z tego co wiem nie robi on tylko jakis staroci (chodzi o flashowanie) reszta hula
  • #11 369439
    holden
    GSM Product Supporter
    Ocena: 26
    witam,

mam sprawdzony hex i schemat motoclipa, nawet schemat plytki.
    jakis czas temu 'troche' mnie kosztowal- moze to spam ale jak ktos moze zaoferowac cos ciekawego wzamian to moze napisac na maila..
    pozdrawiam

holden

holden(_at_)hot.pl
  • #12 369614
    dziur
    Poziom 32  
    jest to na sieci za free, nie trzeba płacic. Z tego co kojarze juz to lata jakies 8-10 miesiecy

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zbudowania klipa odblokowującego telefony Motorola oraz poszukiwania schematu takiego urządzenia. Klipy do Motoroli istnieją, zwykle oparte są na mikrokontrolerach PIC, np. 16F876, jednak ich zawartość i schematy są chronione i nie są dostępne za darmo. W przeciwieństwie do klipów do Panasonica i Nokii (opartych na PIC 16F84), które czasem można znaleźć, klipy do Motoroli są trudniejsze do zdobycia. Użytkownicy wspominają o programach i urządzeniach takich jak Roemmi 2.0, Pemaster, Motokey oraz TAU, które służą do flashowania i odblokowywania telefonów Motorola. TAU to narzędzie podobne do Motokeya, wykorzystujące mikrokontrolery Atmel. Schematy i oprogramowanie do tych urządzeń są rzadko udostępniane publicznie, gdyż ich autorzy chronią swoje rozwiązania. Jeden z uczestników dyskusji oferuje sprawdzony hex i schemat motoclipa, jednak dostęp do nich wymaga kontaktu bezpośredniego. Na końcu podano link do strony z materiałami dotyczącymi tematu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA