okzo napisał: a pin 28 IDE nic nie mowi panu CSEL w Toshibe nie jest podlaczony do gnd z tego powodu te dyski ne mozliweie polaczyc prosto nawet do pc3000 dos i do nektorych kontrolerow w pc3k win wersii czeba dla tego nakrotko zamknac csel na pcb urzadaenia a zeby podlaczyc do pc3000 dos wystarczy zamknac 28 i 30 pin ide myslia ze tu ten sam problem tak ze nic nie zaszkodzi 28 na 30 i masz swoi dysk w inych komputerach.
Czy aby czytałeś ten temat zanim się wypowiedziałeś ?
Ten temat poruszyłem na samym początku tego wątku - patrz mój pierwszy post . Czytaj uważnie !
P.S. Kolego krzysiek40 - FFFEh , to nie jest hasło , lecz kod hasła . Oznacza on , że hasło producenta nie zostało zmienione . Nie miałem twego dysku w ręku , więc nie mogę się wypowiaddać co do jego stanu na 100% . To twój osąd na temat hasła na dysku , ty je tam znalazłeś , nie ja . Każdy próbuje ci tu dopomóc , ale nikt na odległość nie jest w stanie określić przyczyn takiego stanu w jakim się teraz dysk znajduje . To ty wykonujesz wszelkie operacje z tym dyskiem osobiście . Skoro twierdzisz , że np. jest hasło , to przyjmuję że tak właśnie jest . Jeśli podasz coś innego , to również wskażesz przez to inną drogę postępowania .
Pozdrawiam .