logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przestroić fonię w telewizorze Sharp 66ES-03 z Anglii?

mlodzieniec111 10 Paź 2006 11:53 1483 7
REKLAMA
  • #1 3102970
    mlodzieniec111
    Poziom 11  
    Witam niby smieszny temat ale sie zamotałem. Podlaczyłem fonie rownoległą. Zasilanie ok Wejsie pod If glowicy a wyjsie szukałem na scalaku
    msp3410d ale nic. Potem próby w Service Mode ale nie widze tam opcji zmiany standartu foni. Z euro ok. Proszę o cenne wskazowki. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3103000
    mlodzieniec111
    Poziom 11  
    Witam!Fonia normalna równoległa na 3 kubkach. A do anglika potrzebna jest jakas specjalna.Jesli tak to jaka. Pozdrawiam.
  • #5 3103277
    Nyc Serwis
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    W tym telewizorku nie ma SFE 6 M , musisz zakupić konwerter foni (ang) najlepiej Firmy MJM z Warszawy kosztuje ok 20 zł .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 3106210
    mlodzieniec111
    Poziom 11  
    Dziekuje za zainteresowanie tematem. Fonie juz kupiłem firmy RYMI. Jeszcze pytanie czy istnieje mozliwosc przestrojenia tego TV w menu serwisowym jesli tak to jak to wykonać. Pozdrawiam.
  • #8 3221699
    mlodzieniec111
    Poziom 11  
    Na fonii rymi wszystko smiga jak talala:) dzieki wszystkim za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W telewizorze Sharp 66ES-03 sprowadzonym z Anglii problemem jest dostosowanie foni do standardu brytyjskiego. Standardowa fonia równoległa na 3 kubkach nie działa poprawnie, ponieważ telewizor nie posiada wyjścia SFE 6 MHz, które jest wymagane dla angielskiej fonii. Konieczne jest zastosowanie specjalnego konwertera foni, który przetwarza sygnał na odpowiednią częstotliwość 6 MHz. Rekomendowane są konwertery firmy MJM z Warszawy lub fonie angielskie firmy RYMI, które po instalacji działają poprawnie. Nie znaleziono opcji zmiany standardu foni w menu serwisowym telewizora, więc przestrojenie w ten sposób nie jest możliwe. Ostatecznie zastosowanie dedykowanej fonii angielskiej lub konwertera rozwiązuje problem odbioru dźwięku w telewizorze Sharp 66ES-03 z Anglii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA