-> TDV nawet taki zabeig rozdzielenia projektów nie jest do końca skuteczny- na tym poziomie skąplikowania ów projektu. Jeśli będzie to "ten" wzmacniacz to i tak osoba które pisze soft będzie widziała schemat... więc go może wyprowadzić. W tej firmie cudów się nie robi- jak w każdej innej, wszystko jest dziełem człowieka. Żeby zrobić coś identyczne potrzebne są tylko założenia jakie to ma funkcję spełniać.
Rozdzielenie projektu robi się nawet z innych względów niż obawa przed wyniesieniem go z firmy. DUŻE koncerny stosują coś takiegoale lepszym przykładem był by tu np czas. Przy obmyślaniu nowego silnika też nie siedzi nad nim jedna ekipa, tylko dane grono zajmuję sie np skrzynią biegów, inni z kolei rozrządem...
Panie Czyżewki:
Cytat: Jestem przekonany, ze kazdy uwaza sie za hiper-specjaliste o wysokich kwalifikacjach. Powoduje to, ze konfrontacja wyobrazenia o wlasnych kwalifikacjach z ich rzeczywistym obrazem bywa trudna, zaskakujaca a nawet czasami bolesna. Nie jest to jednak wystarczajacy powod by palajac niskimi pobudkami wylewac swa frustracje tutaj.
Nikt z nas nie uważa się za hiper specjaliste, ale za osoby które na pewno jakieś doświadczenie posiadają i na pewno nie życzą sobie takich uwag pod swoim adresem. Jestem przekonany że 100% osób zaintersowanych takimi ogłoszeniami nie biegało po stadionach z kijami, wręcz przeciwnie. I z tego też powodu nie pałaja niskimi pobudkami aby wylewać swe flustracje na... Pana
Cytat: Widac, niektorzy daja upust frustracji. Na przyszlosc prosilbym aby nie manipulowac trescia cytujac fragment korespondencji jedynie, bo niepotrzebnie wypacza to obraz sytuacji.
Żeby nie czuł sie Pan urożony wypaczoną sytacją, wkleje całość korespondencji
Cytat: Witam,
Nie bedziemy w stanie sprostac Pana oczekiwaniom.
Powodzenia
/Rafal Czyzewski
-----Oryginalna wiadomość-----
Od: Bartłomiej Stróżyński [mailto:bolo@poczta.ox.pl]
Wysłano: 15 września 2006 20:18
Do: Rafal Czyzewski
Temat: Re: Poszukiwani elektronicy do luznej wspolpracy
W takim razie propnuje 25zł netto/h
Natomiast nie rozumiem co miał Pan na myśli pisząc "Realia naszego kraju Pan zapewne zna". Tak, znam i wiem że jeśli ktoś coś potrafi to jest odpowiednio wynagradzany. Reszta już dawno uciekła do Angli...
Pozdrawiam!
Bartłomiej Stróżyński
----- Original Message -----
From: Rafal Czyzewski
To: Bartłomiej Stróżyński
Sent: Friday, September 15, 2006 9:55 AM
Subject: ODP: Poszukiwani elektronicy do luznej wspolpracy
Witam,
Stawka godzinowa jest stawka godzinowa niezaleznie od tego, czy sie robi sterownik ledow czy modul kontroli trakcji. Stawka zalezy z regoly od kwalifikacji, terminowosci i jakosci pracy.
Zasady przedstawile. Realia naszego kraju Pan zapewne zna. Na kazde z zadan projektowych planowana jest, w fazie przygotowwania projektu, pewna ilosc godzin i one, w polaczeniu ze stawka godzinowa, decyduja o wartosci zlecenia. Pozostaje wtedy decyzja brac lub nie brac...
Prosze jednak przemyslec kwestie stawki, jakiejs realnej. Niech Pan wezmie pod uwage swoje kwalifikacje. Czekam na jakies stanowisko w tej kwestii.
Pozdrawiam
/Rafal Czyzewski
Wysłano: 12 września 2006 22:41
Do: Virtual Labs contact
Temat: Re: Poszukiwani elektronicy do luznej wspolpracy
Witam, Z określeniem satysfakcjonującej stawki będzie trudno- myślę, iż nie zdziwi się Pan gdy powiem "jak najwięcej". Ja wypracowałem sobie nieco inny sposób rozliczania. Najpierw określony zostaje zakres obowiązków, termin. Jeśli wszystko będzie jasne to oczekuje propozycji honorarium. Jeśli uznam ją za satysfakcjonującą to podejmuję się zadania. Jeśli nie, to przedstawiam swoją propozycje.
Trudno jest mi wyliczyć stawkę na godzinę, przyznam, że najwięcej zarobiłem przy projektowaniu schematu i pcb dla pewnej firmy, w tedy wyszło ok 60zł/h.
Coś o mnie?. Jeśli chodzi o elektronikę to jest ona raczej pasją i sposobem na dorobienie po godzinach. Głównie sterowania maszyn, kontroli procesów technologicznych. Komunikacja z PC na poziomie portu szeregowego. Obsługa podstawowych szyn danych, jak i układów peryferii nie jest mi obca.
Zajmuję się także wykorzystaniem laserów we wszelkiego rodzaju efektach cieszących oko. Jak i ogólnie efektami dyskotekowymi, oraz oświetleniem scenicznym. W najbliższym czasie planuje otworzyć działalność o takim profilu. Powstaje efekt laserowy mogący rysować grafiki, napisy. Sterowany sygnałem DMX. 8bitowa rozdzielczość grafiki, całością steruje szybki (33MIPS) procesor DS89C450
Kilka zdjęć moich projektów pliki z protela jak i C.V przesłałbym jutro, teraz nie mam ich pod ręką.
Pozdrawiam
Bartłomiej Stróżyński
503-064-713
----- Original Message -----
From: Virtual Labs contact
To: Bartłomiej Stróżyński
Sent: Tuesday, September 12, 2006 9:06 PM
Subject: ODP: Poszukiwani elektronicy do luznej wspolpracy
Witam,
Wspolpraca ma miec charakter pojedynczych umow zlecenia lub o dzielo skojarzonych z zadaniem badz zadaniami projektowymi.
Projekty mamy podzielone na wiele roznych czynnosci. Kazda ma zaplanowana ilosc czasu, ktora w polaczeniu ze stawka godzinowa stanowi baze do okreslania wartosci danej czynnosci. Czas rzeczywisty zwykle odbiega od planowanego czasem na korzysc, czasem na niekorzysc wykonawcy. Dazymy do tego, by ta roznica byla jak najmniejsza. Jezeli jest Pan zdecydowany na wspolprace, to prosze o przemyslenie i okreslenie jaka stawka godzinowa by Pana satysfakcjonowala.
Prosze tez cos wiecej napisac o swoich kwalifikacjach, doswiadczeniu...
Pozdrawiam
/Rafal Czyzewski
Wysłano: 12 września 2006 20:38
Do: contact(_at_)virtuallabs.pl
Temat: Poszukiwani elektronicy do luznej wspolpracy
Witam. Spełniam wszytskie Wasze wymagania. Jeśli chodzi o kluczowe (wg. mnie) rzeczy, to pisze w asm na procesory z rdzeniem 51ki. Protela dość dobrze. netlista, stała kontrola zgodności schmatu z pcb...
pozdrawiam!
Bartłomiej Stróżyński