logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Blaupunkt w aucie - konieczność częstego wpisywania kodu po uruchomieniu

bryndzio 10 Paź 2006 14:05 1602 3
REKLAMA
  • #1 3103283
    bryndzio
    Poziom 2  
    witam,
    mam problem . mam roczny samochód z oryginalnym radiem bez wyswietlacza podejzewam ze blaupunkt, wyswietlacz znajduje sie na kokpicie.

od tygodnia musze po zapaleniu auta wpisac kod. nieraz jest to po tym jak auto stoi 5 minut a nieraz cala noc stoi i trzyma kod.
    co moze być przyczyną.
    prąd dochodzi, sprawdzalem. nawet jak odlaczylem akumulator na sekundke to i tak kod trzymal, nie musialem go wpisywać.

help me
  • REKLAMA
  • #2 3103354
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Trudno doradzać jeśli nie podajesz żadnych danych. Kilka marek aut miało radia bez wyświetlacza, Renault, Opel, Peugeot... Podejrzewam że masz Opla, albo coś nie łączy albo radio jest wrażliwe na spadki napięć albo coś w kostce nie lączy albo uszkodzenie w radiu. Myślę że to będzie trudne do zlokalizowania.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3103401
    bryndzio
    Poziom 2  
    auto renualt kangoo.
    na kosce napewno jest ok. prad idzie przerw nie ma, wczesniej bylo ok.
    a mimo ze kod musze podac to pamieta zaprogramowane stacje i ustawienia.

rdaio podlaczone pod stacyjke- oryginalnie
  • #4 3104546
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Jeżeli to Philips z serii Radiosat to zapewnie problem leży w zimnych lutach. Trzeba dać komuś na przegląd radio i myślę, że naprawa nie będzie droga.
    Warto sprawdzić czy jest reakcja na tzw. próbę pięści - czyli czy po uderzeniu usterka nie pojawia się.
REKLAMA