Witam
Mat taki problem z moim dyskiem SAMSUNG SP0411N mianowicie
Podczas pracy komputera był załączony program do ściągania z Internetu p2p
Sam się wyłączył po ponownym włączeniu pojawił się komunikat
„PRIMARY MASTER DRIVE FAILS” i oczywiście komp dalej się nie uruchamia
Po naciśnięciu F1 przechodzi dalej ale już dysku nie widzi dodam że bios go wykrywa idealnie .
Wykonałem następujące czynności:
- podstawiłem inny dysk komp działa poprawnie
- sprawdziłem ustawienie biosu przywróciłem ustawienia fabryczne ponownie ustawiłem i nic
- podstawiłem zasilacz bez zmian
Dodam jeszcze że mam płytę ASUS P4B533-E dysk jest podłączony na osobnym kanale a Cd Rom jest podłączony na drugi zmieniałem podłączenia na odwrót i nic nie pomogło dalej ten komunikat zamieniałem taśmy dalej nie wiem co mam robić
Najdziwniejsze jest to że jak zakładam ten dysk do innego kompa to działo on poprawnie
Najdziwniejsze jest że jak uruchamiam instalkę win xp to mogę dzielić dysk na partycie formatować ale gdy przychodzi do ponownego uruchomienia to znowu DRIVE FAILS
Proszę o jakieś sugestie
Wojtek
Mat taki problem z moim dyskiem SAMSUNG SP0411N mianowicie
Podczas pracy komputera był załączony program do ściągania z Internetu p2p
Sam się wyłączył po ponownym włączeniu pojawił się komunikat
„PRIMARY MASTER DRIVE FAILS” i oczywiście komp dalej się nie uruchamia
Po naciśnięciu F1 przechodzi dalej ale już dysku nie widzi dodam że bios go wykrywa idealnie .
Wykonałem następujące czynności:
- podstawiłem inny dysk komp działa poprawnie
- sprawdziłem ustawienie biosu przywróciłem ustawienia fabryczne ponownie ustawiłem i nic
- podstawiłem zasilacz bez zmian
Dodam jeszcze że mam płytę ASUS P4B533-E dysk jest podłączony na osobnym kanale a Cd Rom jest podłączony na drugi zmieniałem podłączenia na odwrót i nic nie pomogło dalej ten komunikat zamieniałem taśmy dalej nie wiem co mam robić
Najdziwniejsze jest to że jak zakładam ten dysk do innego kompa to działo on poprawnie
Najdziwniejsze jest że jak uruchamiam instalkę win xp to mogę dzielić dysk na partycie formatować ale gdy przychodzi do ponownego uruchomienia to znowu DRIVE FAILS
Proszę o jakieś sugestie
Wojtek