logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt BP9273 - Jak dodać line-out do radia BMW Business CD?

wektor1981 10 Paź 2006 16:24 3187 3
REKLAMA
  • #1 3103648
    wektor1981
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam radio Jak w temacie (BMW Business CD).
    Do radia chcialbym podlaczyc wzmacniacz ale oczywiscie radio nie ma wyjscia line-out.
    Na elektronice nie znamsie za bardzo. Powiedzmy ze jak mam schemat to wszystko wykonam ale sam nie projektuje.
    Kiedys w innym radiu dorabialem line out poprostu "wyciagajac" sygnal z przed koncowki. Niby to gralo ale cos bylo nie tak (za cicho, popasowanie impedancji itp.)
    Z obecnego radia niestety nie posiadamzadnego schematu. Wiem tylko ze jest tam procesor TMS370C16 (8609501211) oraz koncowka 2 x TDA7376B. Szperajac we wszystkich schematach jakie mam znalazlem jakies radio blaupunkta na innym procesorze ale na tych samych koncowkach i line-out. Ponizej wycinek schemtu. Sygnal jest pobierany z wyjscia procesora ktore potem wedruje do koncowki. Czy budujac identyczny uklad i podlaczajac go zaraz za procesorem osiagne to na czym mi zalezy czyli line-out z prawdziwego zdarzenia ?
    A jesli nie to moze ktos poratowal by jakims schematem?
    Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.

Blaupunkt BP9273 - Jak dodać line-out do radia BMW Business CD?
  • REKLAMA
  • #2 3103816
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ja też "nieznamsie" na tym radiu ale myślę że jeśli zbudujesz taki układ i podłączysz go podobnie jak był w innym modelu radia to osiągniesz przyzwoite wyjście liniowe.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3104086
    wektor1981
    Poziom 11  
    Dzieki bardzo za odpowiedz.
  • #4 3110352
    wektor1981
    Poziom 11  
    Projekt plytki juz mam ale jest ona dosc duza (prawie jak karta kredytowa)
    Moze ktos ma jakies inne sprawdzone rozwiazania z mniejsza iloscia elementow ?
REKLAMA