logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung R210 - ograniczona usługa sieci z kartą SIM Plus, co zrobić?

kuter18 10 Paź 2006 20:54 1041 8
REKLAMA
  • #1 3104659
    kuter18
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam mam telefon i ma dziwne uszkodzenie ma zdjętego simloka i jak ma założoną kartę sim z plusa to wypisuje na wyświetlaczu ze ma ograniczoną usługę sieci !!!! i nie mogę się z nikim połączyć a jak założę kartę z innej sieci jest wszystko Ok!! dzwonię i odbieram telefony bardzo proszę o pomoc a bym mógł dalej używać sieci simplus i tego samego numeru nadmienię że karta jest dobra bo w drugim telefonie jest Ok!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 3104830
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Co to jest "zgięty" simlok.
  • REKLAMA
  • #3 3104858
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    No............. nagięty do granic możliwości jeszcze milimetr i.... pęknie :D.
    kuter na powaznie sprecyzuj swoje pytanie tzn. powiedz jaką masz dokładnie usterkę może się coś wymysleć da.
  • REKLAMA
  • #4 3104939
    kuter18
    Poziom 11  
    przepraszam żle napisałem miało być zdjętego simloka
  • #5 3104943
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    no ..może faktycznie jest nagięty i dlatego problem ale...spróbuj zresetować pamięć kodem..*2767*2878#
  • REKLAMA
  • #6 3105039
    kuter18
    Poziom 11  
    zresetowałem pamięć i dalej tak samo !!!! nadmienię jeszcze że simlok był zdjęty jak tylko zakupiłem telefon a jest to parę już lat i było wszystko dobrze i w tam tym tygodniu tak zaszalał !!!!
  • #7 3105787
    tadamkain
    Poziom 15  
    Sprawdz czy masz ustawione wysylanie wlasnego numeru
  • #8 3106437
    kuter18
    Poziom 11  
    mam ustawione wysyłanie własnego numeru

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Samsung R210 z odblokowanym simlokiem, który po włożeniu karty SIM operatora Plus wyświetla komunikat o ograniczonej usłudze sieci i uniemożliwia wykonywanie połączeń. Karta SIM Plus działa poprawnie w innym telefonie, a inne karty SIM w Samsungu R210 również funkcjonują bez problemu. Próby rozwiązania problemu obejmowały reset pamięci telefonu kodem *2767*2878# oraz sprawdzenie ustawienia wysyłania własnego numeru, które jest aktywne. Podejrzenia padały na uszkodzenie simloka, jednak był on zdjęty od początku użytkowania telefonu i problem pojawił się nagle. W dyskusji pojawił się link do forum z podobnym problemem, jednak nie podano jednoznacznego rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA