logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który wzmacniacz wybrać? Czterokanałowy, do 300 złotych.

bandit_rop 11 Paź 2006 08:18 1203 6
REKLAMA
  • #1 3105716
    bandit_rop
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Mam pytanie do Was kolegów z forum bo kuzyn zastanawia się nad kupnem wzmacniacza czterokanałowego. Tylko nie wie co wybrac. Oto propozycje:

http://www.allegro.pl/item131896381_wzmacniacz_blaupunkt_gta_4_limited_ed_gwar_fvnowy.html

Czy może...
    http://www.allegro.pl/item132703632_wzmacniacz_do_tuby_i_4_glosniki_wysoka_jakosc.html

lub
    http://www.allegro.pl/item132903811_zestaw_z_blaupunkt_gta_4100.html

Wzmacniacz chce taki do 300zł. Chyba ze macie jakieś inne propozycje? Później dopisze co on ma zasilac. Na pewno jakiś system przedni + subwoofer ale konkrety niebawem. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3105797
    norti
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    uzywany lepsze ? :) alpine, xetec, soundstream, audison, niektore stare sony czy kenwoody ... jest wiele ciekawszych sprzetow jesli chodzi o piece. oczywiscie jesli koniecznie chcesz nowke 4 kanaly w tej cenie to wtedy bym bral gta4
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3106197
    oktawian-87
    Poziom 11  
    Witam ja polecil bym ci ten wzmacniaczyk WZMACNIACZ BLAUPUNKT GTA 4 Limited ed jest dosyc solidny i nie az tak drogi sa lepsze ale to wiadomo to juz inna kasa polecam ci ten ale wyboru dokonaj sam pozdro nie chciales sie pokusic o bodowe wlasnego na TDA72 94 albo czyms podobnym
  • REKLAMA
  • #5 3107619
    bandit_rop
    Poziom 12  
    Wzmacniacz ma zasilać zestaw przedni Phonocar Titanium i skrzynie Blaupunkt GTB 300. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chyba zdecyduje się na tego Blaupunkta gta4750.
  • #6 3107706
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 736
    Miało być do 300zł ,ale jeśli "znalazłeś "więcej i chcesz nówkę to bierz śmiało 475,choć za taką kasę poszukałbym "używkę" lepszej klasy tak jak radzi Norti.
  • #7 3107777
    bandit_rop
    Poziom 12  
    Jak pisałem w pierwszym poście ten wzmacniacz nie jest dla mnie tylko dla kuzyna. Chciałem się tylko doradzić który wybrać z wyżej podanych. Poza tym jak się chce to kasa się zawsze znajdzie :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru czterokanałowego wzmacniacza samochodowego do 300 zł. Proponowane modele to Blaupunkt GTA 4 Limited, zestaw z Blaupunkt GTA 4100 oraz wzmacniacz do tuby i 4 głośników. Użytkownicy sugerują rozważenie używanych wzmacniaczy marek Alpine, Xetec, Soundstream, Audison, Sony czy Kenwood, które mogą oferować lepszą jakość w tej cenie. Polecany jest także starszy model Blaupunkt GTA 400 Flash jako solidna i sprawdzona alternatywa. Jeden z uczestników dyskusji rekomenduje budowę własnego wzmacniacza na układzie TDA7294. Ostatecznie wzmacniacz ma zasilać przedni system Phonocar Titanium oraz subwoofer Blaupunkt GTB 300. Wybór padł na Blaupunkt GTA 4750, mimo że przekracza budżet 300 zł, z sugestią, że za tę cenę warto rozważyć używany sprzęt wyższej klasy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA