logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zidentyfikować i wymienić uszkodzoną część w HP OfficeJet 7110?

RomSzas 11 Paź 2006 18:09 2426 5
REKLAMA
  • #1 3107265
    RomSzas
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam
    W stacji serwisowej HP OfficeJet 7110 uszkodzona została część, na której wytłoczone nr są bardzo niewyraźne a do tego prawdopodobnie nie są to nr nadane części przez HP. Uszkodzenie polega na odłamaniu się fragmentu po którym przemieszcza się zębatka. Klejenie poxipolem nie przynosiło oczekiwanych rezuletatów - element nie wytrzymywał napręzeń (2 razy oderwał się), po czy zaniosłem część do człowieka który "spawa plasik". Operacja jednak nie zakonczyła się sukcesem i raczej nie da się części uratować, chyba że ktoś ma jakiś pomysł i się nim podzieli.
    Zdjęcie jest z przed operacji spawania.

Proszę o identyfikację (nazwanie elementu) , info gdzie coś takiego mogę kupić ewentualnie jak to można naprawić.
    Czy ta stacja serwisowa w OfficeJet 7110 występuje w innych urządzeniach HP?
    Załączniki:
    • Jak zidentyfikować i wymienić uszkodzoną część w HP OfficeJet 7110? czesc1.jpg (17.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3107713
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    witam
    ja miałem dokładnie to samo , nawierciłem tą część jak i kawałek obudowy tej częsci zalałem poxipolem i juz rok czasu biega
  • REKLAMA
  • #4 3108063
    RomSzas
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    agatorn napisał:

niestety nie udało mi się znaleźć na liście tego elementu, ani stacji serwisowej, ani nawet jednej z niej części. Inne elementy rzeczywiście są, ale tego nie ma. Tu lista wszystkich części do HP OD 7110
    http://partsurfer.hp.com/cgi-bin/spi/main?sel...110+All-in-One&plist_styp=flag&plist_sval=ALL
  • REKLAMA
  • #5 3108170
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    a jak byś zrobił małe otwory wiertłem 1 i przplotł przez nie kawałem spinacza formujac z niego żądaną figurę którą zawsze możesz wygiąć , dogiąć itp . patrząc przez praktykę ze spinaczem to podejrzewam że wiekszość serwisantów czasami chwytało co było pod reką a spinacz spełnia taką rolę w wielu przypadkach i sprawdza sie równie dobrze .
    potem go trochę polutuj zalej poksipolem i sprawdź jak sie zachowa w stacji , to chyba jeden z tych sposobów który mozesz przetestowac i powinien działac . Wrazie czego to na allegro możesz uszkodzony taki kombajn kupic tylko sprawdź na stronie hp w jakich zastosowali taka stacje zeby było najtaniej .
  • #6 3108596
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 103
    Mam 3 sztuki takich drukarek , na części . Mogę Ci odsprzedać to co potrzebujesz a nawet więcej .

Pzdr.

Wyjeżdżam , będę dopiero w niedzielę.
REKLAMA