logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson DTH 195E - komunikat o przekroczeniu limitu oceny DVD

bozio 12 Paź 2006 18:41 1626 3
REKLAMA
  • #1 3110507
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Model urządzenia j/w usterka polega na tym że dyski dvd są odczytywane po czym wyświetla się komunikat:
    cyt."Your selection is unrated and exceeds the player`s rating limit" pod spodem jest wybór czy potwierdzić wówczas trzeba podać czterocyfrowy kod lub zrezygnować. Wówczas DVD sie wyłancza. Płyty CD są odczytywane i odtważane bez problemu. Miał juz ktoś z Was taki przypadek?

POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3112666
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Z komunikatu może wynikać, że opcja wybrana dla tego sprzętu jest nieodpowiednia lub niedostępna. Możliwe, że jest to związane z kodem regionu (sprawdź w instrukcji). Ten sprzęt jest wyprodukowany na rynek europejski (literka "E" na końcu oznaczenia modelu) i możliwe, że albo sam się poprzestawiał, albo przez przypadek coś zostało przestawione w wewnętrznym programie procesora. Możliwe, że trzeba będzie wgrać mu nowy soft.
    Pozdrawiam.

Dodano po 49 [sekundy]:

Dla Europy kod regionu "2".
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3112678
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 334
    Sprawdź poziom blokady nieodpowiednich treści przed dziećmi(czy jakoś tak sie to nazywa -dostępna w menu).
  • #4 3115032
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam, DVD było kupione w Polsce - pytałem sie klienta. Jeśli chodzi o blokade przed dziecmi to jakąkolwiek płyte DVD niewłożyłem to za kożdym razem wyskakiwało to sam. Jak pisałem wcześniej CD odtwarzało. Naszczęście usterke usunołem przez wpisanie czterocyfrowego kodu. Nie mam pojęcia czy to zrobił własciciel jeśli tak to napewno nieumyślnie czy też coś w oprogramowaniu coś sie namieszało (po scalakach było widać że je ktoś zamrażaczem potraktował, więc też tak myślał). W każdym razie wpisałem cztery 2 i dolegliwość ustąpiła.
    Dziękuje za wszystkie sugestie!

POZDRAWIAM.
REKLAMA