logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony ericsson zasięg. Nie ma zasięgu po zdjęciu simlocka.

rybno 13 Paź 2006 13:17 1671 7
REKLAMA
  • #1 3112616
    rybno
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam mam telefon t630 wszystko bylo z nim ok tylko dalem do komisu zdjac simlocka i po zdjeciu simlocka wlacza sie normalnie wszystko jest dzwonki tapety itd ale pisze tam gdzie powinno pisac orange jest brak dostepu i nie ma zasiegu prosze o podpowiedz co mam zrobic. mam kabelek pod com
  • REKLAMA
  • #2 3112632
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Zanies do nich jeżeli go uwalili to niech naprawią. Na 100% usuneli rsa potem usuneli simlocka i wgrali nowe mcu tylko zapomnieli dograć (lub o tym nie wiedzą) plik radiofix po którym zasięg wróci.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 3112775
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Nie zawsze. Dość często jest to problem hw na 1800, który nie występował gdy telefon był używany na 900.
  • #4 3118065
    rybno
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    jak dograc tenn plik od zasiegu mam kabel serwisowy pod com i prosilbym o program ,ktorym mam go wrac prosze o szybka odpowiedz i pomoc
  • REKLAMA
  • #5 3118573
    BłażejGSM
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    poszukaj na forum t630 zasięg i znajdziesz wszystko jak to naprawić i plik radiofix do sciągnięcia, temat wielokrotnie wałkowany
    tylko terminatorek chociaż by Ci się przydał
    Pozdrawiam
  • #6 3160471
    Butcher00
    Poziom 1  
    Witam

Mam podobny problem. Czytałem inne posty na ten temat, ale mam jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi.
    Czy da sie wgrać ten plik radiofix przy pomocy kabla com przerobionego na serwisowy i semc tool ??

Z góry dziękuje za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #7 3160867
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Butcher00 napisał:
    Witam

Mam podobny problem. Czytałem inne posty na ten temat, ale mam jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi.
    Czy da sie wgrać ten plik radiofix przy pomocy kabla com przerobionego na serwisowy i semc tool ??

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Tak jest to możliwe.
  • #8 3162980
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Jeżeli masz soft R7A11 to powinieneś wyegzekwować żeby ci to poprawili w ramach gwarancji.Co to za punkt w którym nie wiedzą co się dzieje z T630 po downgrade?Wystarczy jedno kliknięcie w Cruiserze "fix network problem" i nie trzeba się bawić z żadnymi plikami radiofix itp.

Podsumowanie tematu

✨ Po zdjęciu simlocka w telefonie Sony Ericsson T630 pojawia się problem z brakiem zasięgu i komunikatem "brak dostępu" zamiast nazwy operatora. Przyczyną może być usunięcie pliku radiofix podczas wgrywania nowego oprogramowania MCU, co powoduje utratę funkcji sieciowych. Rozwiązaniem jest ponowne wgranie pliku radiofix, który przywraca zasięg. Można to zrobić za pomocą kabla serwisowego pod COM i odpowiedniego oprogramowania, np. SEMC Tool lub Cruiser, który posiada funkcję "fix network problem". W przypadku posiadania softu R7A11 można również zgłosić naprawę w ramach gwarancji. Należy zwrócić uwagę, że problem może mieć także podłoże sprzętowe, zwłaszcza w sieciach 1800 MHz, które wcześniej nie występowało na 900 MHz.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA