logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Java, FireFox. java.lang.NullPointrException przy wejściu na czat lub www.

andyblue 16 Paź 2006 20:44 2024 4
REKLAMA
  • #1 3123631
    andyblue
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    java.lang.NullPointrException takie cos mi wyskakuje gdy wchodzę na czat albo na inne stronki!!! gdzie jest obsługiwana java!!! co zrobic? próbowałem instalacji innej (automatucznie) ale nie idzie nie wiem czemu!!! prosze o POMOC!!! :(

z góry dzięki za pomoc!!!:cry::cry:
  • REKLAMA
  • #2 3123653
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, może kolega podać nazwę systemu i przeglądarki z jakiej korzysta ? Czy próbował kolega innej ?

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 3123767
    andyblue
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    mam FOXa. Zrobiłem cos takiego: 1. wpisać w pasku adresu about:config
    2. kliknąć prawym przyciskiem na jakimś wpisie i dodać nowy wpis "Dodaj ustawienie typu>>Łańcuch (string)"
    3. w kolejnym okienku wpisać: general.useragent.override
    4. a następnie:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
    5. restart przeglądarki i limit slotów już nam nie grozi, bo przeglądarka jest widoczna jako IE z toolbarem Alexa
    i wszystko fajnie chulało.

PS: już to chyba sam naprawiłem:) wie pan może co te opcje robą, bo ja wiem tylko że w sciąganiu plików pomagają!!! usunolem łancuch i już mi chyba chula.

Dziękuje za odp

Dodano po 1 [minuty]:

a i mam win home!!! a ten "knif" pomagał mi przy mega upload
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3123787
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, Twój Fox podaje się za IE z zainstalowanym Alexa Toolbar, dzięki czemu można omijać ograniczenia na MegaUpload. To ustawienie nie powinno mieć wpływu na działanie javy, być może jej niedziałanie było spowodowane innym, tymczasowym problemem.

Pozdrawiam, Krzysztof.
REKLAMA