logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w menu serwisowe telewizora PANASONIC TX-29PS2P?

Juhas 17 Paź 2006 22:45 4554 6
REKLAMA
  • #1 3127443
    Juhas
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam małe pytanko co do TV w/w jak wejść w menu serwisowe tego sprzętu??? Czy ze standardowego pilota jest to możliwe a jesli nie to czy są jakieś inne sposoby na uruchomienie tego trybu??? Jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę bardzo wdzięczny!!!
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3127555
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Jest to chassis GP3, tryb na pewno znajdziesz na forum.
  • REKLAMA
  • #3 3127867
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3130581
    Juhas
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Chce wejść w menu serwisowe aby przywrócić ustawienia fabryczne dlatego że po naprawie TV obraz przesunął się w lewą stronę i chciałbym to skorygować. Nie wiem czy jest to wogóle możliwe ale spróbować można.
  • #5 3130703
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Juhas napisał:
    Chce wejść w menu serwisowe aby przywrócić ustawienia fabryczne dlatego że po naprawie TV obraz przesunął się w lewą stronę i chciałbym to skorygować. Nie wiem czy jest to wogóle możliwe ale spróbować można.

No można spróbować, ale stawiam na to że sobie załatwisz ten TV na dobre, gdyż z twojego postu wynika jednoznacznie że nie masz zielonego pojęcia o regulacjach w trybach serwisowych.

Sprowadź sobie fachowca i niech to zrobi u ciebie w domu, koszt raczej niewielki ale za to pewne że masz dobrze zrobione.
  • #6 3200162
    cimirek
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    tryb serwisowy-ostrość na minimum,ustawić na 99 pozycje ,nacisnąć klawisz mute na pilocie i program minus na klawiaturze lokalnej i ostrożnie z regulacjami!!!!
  • REKLAMA
  • #7 4242879
    legionus-infernus
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, jak się zatwierdza zmiany poszczególnych parametrów w trybie serwisowym

=====już nieaktualne======

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu wejścia do menu serwisowego telewizora Panasonic TX-29PS2P, który posiada chassis GP3. Użytkownik chce uzyskać dostęp do trybu serwisowego, aby przywrócić ustawienia fabryczne i skorygować przesunięcie obrazu po naprawie. Wskazano, że wejście do menu serwisowego jest możliwe, jednak wymaga ostrożności i wiedzy technicznej, gdyż nieprawidłowe regulacje mogą uszkodzić sprzęt. Jeden z uczestników zaleca skorzystanie z pomocy fachowca. Podano również przykładową procedurę uruchomienia trybu serwisowego: ustawienie ostrości na minimum, przejście do pozycji 99, naciśnięcie klawisza mute na pilocie oraz przycisku program minus na lokalnej klawiaturze telewizora. Zwrócono uwagę na konieczność ostrożności przy regulacjach i brak informacji o zatwierdzaniu zmian w menu serwisowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA