logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować polską nakładkę w Windows Media Center 2005?

odison 18 Paź 2006 18:11 3643 14
REKLAMA
  • #1 3129436
    odison
    Poziom 11  
    Witam was serdecznie mam problem zakupilem sobie orginalny System Windows Media Center i mam taki problem.
    System miesci sie na 4 CD wymieniam Teraz jakie otrzymalem

Windows Media Center Edition 2005 CD1
    X10-81368 SW CD WINXP MCE 05 English #1

Windows Media Center Edition 2005 CD2
    X10-81379 SW CD WINXO MCE 05 English #2

Windows Media Center Edition 2005 CD3
    X11-41420 SW CD WINXP MCE 05 URP2 English #1

Windows Media Center Edition 2005 CD4
    X11-41506 SW CD WINXP MCE 05 UPR 2 Polish #1 Lp

Zaczynam instalacje w jezuku angielskim od pierwszej CD
    (Windows Media Center Edition 2005 CD1)
    Potem prosi mnie o druga z serwice pakiem 2 czyli (Windows Media Center Edition 2005 CD2)
    i na tym konczy sie instalacja tego systemu.
    A moje pytanie jest takie czy ktos wie jak zainstalowac w jezyku polskim przeciez otrzymale polaka nakladke (Windows Media Center Edition 2005 CD4) nie mam pojecia jak moge to zrobic prubowalem juz wszelkich sposobow
    Po zakonczeni instalacji prubowalem odpalic ta plytke ale nic !!!!!
    W ZALACZNIKU WYSYLAM SKAN Z KSIAZECZKI JAKA OTRZYMALEM[/code]
    Załączniki:
    • Jak zainstalować polską nakładkę w Windows Media Center 2005? Obraz2.JPG (37.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3129485
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Uruchom na koniec instalację polskiej wersji z 4 płytki.
  • #3 3129497
    Florian5555
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Czy jest to wersja OEM

Dodano po 1 [minuty]:

jeżeli tak to:
    Instacja w kolejności: 1 - 2 - 1 (tu nie należy się sugerować, że instalator chce płyty z SP 2) - 1 pod Windows\'em (należy z płyty 1 zainstalować pakiet .net) - 3 (aktualizacja) - 4 (spolszczenie) i gotowe ;-)
  • #4 3129504
    odison
    Poziom 11  
    mbo napisał:
    Uruchom na koniec instalację polskiej wersji z 4 płytki.

No wlasnie tu jest problem bo jak odpalam ta 4 to mi pisze cos tam po angielsku ze nie moze odnalesc lokalizacji cos takiego!!!
  • REKLAMA
  • #5 3129508
    Florian5555
    Poziom 12  
    Aby zainstalować spolszczenie wymagany jest SP2. Aby zainstalować SP2 wymagany jest Microsoft .NET Framework 1.1
  • #6 3129515
    odison
    Poziom 11  
    Florian5555 napisał:
    Czy jest to wersja OEM

Dodano po 1 [minuty]:

jeżeli tak to:
    Instacja w kolejności: 1 - 2 - 1 (tu nie należy się sugerować, że instalator chce płyty z SP 2) - 1 pod Windows\'em (należy z płyty 1 zainstalować pakiet .net) - 3 (aktualizacja) - 4 (spolszczenie) i gotowe ;-)

no to wersja OEM

ale wiesz co jak ja instaluje z pierwszej potem prosi druga i prubowalem wlazyc inna niz ta drugo i nie dalo rady nadal prosil mnie o ta druga

Dodano po 2 [minuty]:

Florian5555 napisał:
    Aby zainstalować spolszczenie wymagany jest SP2. Aby zainstalować SP2 wymagany jest Microsoft .NET Framework 1.1

a co to takiego i dlaczego nie odpala sie z plyty jezeli mam orginalny system zakupiony wszystko powino byc na nich!!!

Dodano po 3 [minuty]:

odison napisał:
    Florian5555 napisał:
    Czy jest to wersja OEM

Dodano po 1 [minuty]:

jeżeli tak to:

no to wersja OEM

ale wiesz co jak ja instaluje z pierwszej potem prosi druga i prubowalem wlazyc inna niz ta drugo i nie dalo rady nadal prosil mnie o ta druga

Dodano po 2 [minuty]:

Florian5555 napisał:

a co to takiego i dlaczego nie odpala sie z plyty jezeli mam orginalny system zakupiony wszystko powino byc na nich!!!
    Załączniki:
    • Jak zainstalować polską nakładkę w Windows Media Center 2005? Obraz 0012.JPG (49.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3129535
    Florian5555
    Poziom 12  
    Jeżeli zainstalowałeś .NET Framework 1.1 i SP 2 spolszczenie powinno się zainstalować

Dodano po 3 [minuty]:

tak wszystko jest na płytach ale pomotane.
    Microsoft NET Framework 1.1. JEST na płycie - wystarczy uruchomić SETUP systemy, kliknąć WIĘCEJ i jest ;-)
    potem zainstaluj SP2
    a następnie spolszczenie.
  • REKLAMA
  • #8 3129559
    odison
    Poziom 11  
    Florian5555 napisał:
    Jeżeli zainstalowałeś .NET Framework 1.1 i SP 2 spolszczenie powinno się zainstalować

Dodano po 3 [minuty]:

tak wszystko jest na płytach ale pomotane.
    Microsoft NET Framework 1.1. JEST na płycie - wystarczy uruchomić SETUP systemy, kliknąć WIĘCEJ i jest ;-)
    potem zainstaluj SP2
    a następnie spolszczenie.

Nie rozumiem troche mozesz mi wszystko wytumaczyc pokoleji
    Mam to zrobic po instalacji Angielskiej?? i gdzie ja to znajkde na plycie ktorej ten
    potem zainstaluj SP2
    a następnie spolszczenie.[/quote]??
  • #9 3129587
    Florian5555
    Poziom 12  
    Tak zainstaluj wersje angielską i odpal na niej komputer.
    potem włóż płyte 1 zainstaluj Microsoft NET Framework 1.1.
    jeżeli nie ma go na płycie (ale powinien być)
    pobierz go z netu jest pod tym adresem:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&displaylang=pl
    jak go zainstalujesz zainstaluj SP 2
    a na koniec spolszczenie
    powinno działać
  • #10 3129618
    odison
    Poziom 11  
    Florian5555 napisał:
    Tak zainstaluj wersje angielską i odpal na niej komputer.
    potem włóż płyte 1 zainstaluj Microsoft NET Framework 1.1.
    jeżeli nie ma go na płycie (ale powinien być)
    pobierz go z netu jest pod tym adresem:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.as...e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&displaylang=pl
    jak go zainstalujesz zainstaluj SP 2
    a na koniec spolszczenie
    powinno działać

Ok juz wszystko rozumiem i nawet znalazlem ten Microsoft NET Framework 1.1. znajduje sie dokladnie tak jak mowiles na 1 cd
    Ale jeszcze mam male pytanie do ciebie bo instalacja konczy sie z serwice pakiem 2 to po co mam go jeszcze raz instalowac??
    Bo jak instaluje ten system to kozystam z 2 cd z pierwszej a potem wlasnie prosi mnie o ta druga a na drugiej jest ten SP2 wiec chyba nie musze go instalowac??
    Jak mozesz to wez szybko odpisz poniewaz chcem przystapic do instalacji tego systemu bo jak narazie wale na Xp profesional
  • #11 3129689
    Florian5555
    Poziom 12  
    Jak zainstalujesz windowsa kliknij prawym przyciskiem na mój komputer potem zakładke ogulne i zobacz czy jest zainstalowany service pack 2.
    Prawdopodobnie nie będzie ponieważ do zainstalowania SP2 potrzebny jest ten program NET Framework 1.1
    więc po wgraniu systemu zainstaluj SP2. jeżeli będzie już zainstalowany to wyskoczy alert że SP2 jest zainstalowany więc nie zaszkodzi spróbować.
    Powodzenia i odpisz czy zadziała.
  • REKLAMA
  • #12 3130032
    odison
    Poziom 11  
    Florian5555 napisał:
    Jak zainstalujesz windowsa kliknij prawym przyciskiem na mój komputer potem zakładke ogulne i zobacz czy jest zainstalowany service pack 2.
    Prawdopodobnie nie będzie ponieważ do zainstalowania SP2 potrzebny jest ten program NET Framework 1.1
    więc po wgraniu systemu zainstaluj SP2. jeżeli będzie już zainstalowany to wyskoczy alert że SP2 jest zainstalowany więc nie zaszkodzi spróbować.
    Powodzenia i odpisz czy zadziała.

Wiec drogi przyjaciele zrobilem tak jak mi mowiles i nic
    Zakaczyla sie instalacja i przed zainstalowaniem tego programu co mowiles juz mialem napisane w wlasciwosciach w moim komputerze Service Pack 2 ale mimo to zainstalowalem ten program z tej pierwszej plyty potem komp mi sie zresetowal i instalacja dobiegla do konca potem wlazylem ta czwarta plyte i nic wyskoczyla mi wiadomosc
    (Windows Xp Media Center Edition 2005 Localization pack can only be installed on systems runniny the U.S English revsion of Update Rollup 2 for Windows XP Media Center Edition 2005)
    Wiesz o co chodzi ???
    Jak moge zrobic zeby bylo po polski przeciez mam wszystkie plytki w czym jest problem?? prosze pomoz mi jakos!!
  • #13 3130445
    Florian5555
    Poziom 12  
    Zapomniałem ci powiedzieć że na koniec jak zainstalujesz ten program i SP 2 musisz zainstalować wszystkie uaktualnienia z 3 płytki i dopiero spolszczenie.

Dodano po 2 [minuty]:

jak zainstalujesz te uaktualnienia to po prostu musi działać nie ma bata.
    Napisz czy śmiga jak zainstalujesz.
  • #14 3132499
    odison
    Poziom 11  
    Florian5555 napisał:
    Zapomniałem ci powiedzieć że na koniec jak zainstalujesz ten program i SP 2 musisz zainstalować wszystkie uaktualnienia z 3 płytki i dopiero spolszczenie.

Dodano po 2 [minuty]:

jak zainstalujesz te uaktualnienia to po prostu musi działać nie ma bata.
    Napisz czy śmiga jak zainstalujesz.

No doszedlem do tego sam ale i tak bez twojej pomocy bym sobie nie poradzil dzieki juz myslalem ze lipnego system mi sprzedali wielkie dzieki :)
  • #15 5394807
    82gogi
    Poziom 1  
    Witam
    Mam pytanie jak to zrobiłeś? Bo mam ten sam problem co ty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada oryginalny system Windows Media Center Edition 2005 na 4 płytach CD, w tym polską nakładkę na płycie 4. Instalacja systemu rozpoczyna się od płyty 1 (wersja angielska), następnie płyta 2 z Service Pack 2 (SP2), jednak instalacja kończy się po płycie 2 i nie można bezpośrednio zainstalować polskiej nakładki z płyty 4. Aby poprawnie zainstalować spolszczenie, konieczne jest zainstalowanie Microsoft .NET Framework 1.1 (dostępnego na płycie 1 w opcji „Więcej” podczas setupu), następnie SP2, a potem wszystkie aktualizacje z płyty 3 (Update Rollup 2). Dopiero po tych krokach można zainstalować polską nakładkę z płyty 4. Problem pojawiał się, gdy próbowano zainstalować nakładkę bez pełnej instalacji SP2 i aktualizacji, co skutkowało komunikatem o niezgodności wersji językowej i brakiem lokalizacji. Po wykonaniu pełnej sekwencji instalacji (wersja angielska, .NET Framework 1.1, SP2, aktualizacje z płyty 3, spolszczenie z płyty 4) system działa poprawnie w języku polskim.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA