Witam grono. Mam dziwną usterke w tym sharpie , z ktora sobie nie moge poradzic. Przyczyna usterki bylo kilkukrotne klikniecie wylacznikiem sieciowym przez synka i cos padlo ale do zeczy: obraz wydaje sie jak by niezsynchronizowany(ukosne pasy drgajace w pionie), osd jest prawidlowe, teletext jest takze zly czyli ukosnie i plynie.przy odborze z anteny dodatkowo nie ma glosu, jak i nie zatrzymuje sie na stacji podczas przeszukiwania pasma -podejzewam ze jest to efektem braku impulsow synchro, ktore procek rozpoznaje i zatrzymuje sie na stacji podczas przeszukiwania, tak samo z glosem (chyba jest w trybie MUTE), z powodu braku tych impulsow. przy odbiorze z gniazda AV glos jest ok , obraz takze ukosny. Tv ma na pokladzie TDA8362 3Y .moze ktos znajacy ten uklad wytlumaczy mi troszke i naprowadzi co moze lezec w nim.zastanawia mnie fakt iz teletext i osd sa doprowadzane do tych samych wejsc rgb tda 8362(sa sumowane diodami przed wejsciami) i teletxt jest zly , a osd dobry, co moze byc nie tak? Dziekuje za szybka odpowiedz. ZOLTI