logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Składniki Windows. WinCC, brakuje MS Queuing Service.

marte 21 Paź 2006 11:54 1072 4
REKLAMA
  • #1 3137995
    marte
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam!
    Posiadam licencję na Windows XP Home. Potrzebuję zainstalować na tym systemie oprogramowanie WinCC v 6.0 SP4, które również jest legalne. Niestety podczas instalacji instalator wykrywa brak Microsoft Queuing Service, którego nie ma w Windows XP Home. Czy można jakoś zaradzić temu problemowi? Da rade jakoś "oszukać" system i zainstalować Microsoft Queuing Service lub może jakieś inne sensowne rozwiązanie jest? Niestety zmiana systemu operacyjnego nie wchodzi w grę w najbliższej przyszłości.
    Będę wdzięczny za jakieś sugestie i pomoc.
    Pozdriawiam
  • REKLAMA
  • #2 3138196
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Jeżeli oba programy sa legalne, to przeciez musisz miac jakas pomoc techniczna do nich, lub podrecznik uzytkownika z minimalnymi wymaganiami programu.
  • REKLAMA
  • #3 3138700
    marte
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Platon napisał:
    Jeżeli oba programy sa legalne, to przeciez musisz miac jakas pomoc techniczna do nich, lub podrecznik uzytkownika z minimalnymi wymaganiami programu.

Napisałem ze WinCC wymaga Kolejkowania wiadomości a tego w windows xp home nie ma. Znam wymagania co do instalacji i w help do WinCC jest opisane jak dodać składnik kolejkowania ale niestety tego nie da sie zrobić w ten sam sposób w windows xp home.

Pzdr
  • REKLAMA
  • #4 3346609
    mgr_inz_prz
    Poziom 12  
    Miałem ten sam problem ale osoba odpowiedzialna za dostarczenie oprogramowania dostarczyła mi również patch-a, który załatwił sprawę niestety mam go w pracy jeżeli będe go miał w domu to wyślę go na elektrodę!! pozdrowionka
  • #5 3347255
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Kolego marte, czy jest zainstalowany SP2?
REKLAMA