Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Prosz, dodaj wyj徠ek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

Pewien ma造 problem z dev c ++

23 Pa 2006 19:53 690 2
  • Poziom 14  
    Witam serdecznie wszystkicj mam ma造 problem z dev c ++ mianowicie przerabiam sobie ostatnio symfonie c++ i jest jeden problem taki 瞠 jak skompiluje program i brak jest w nim jakich kolwiek b貫d闚 gdy chce go uruchomi to wyskakuje szybko okienko dosowe i zamyka sie bez mo磧iwo軼i wprowadzenia danych i moje pytanie czego jest to przyczyn.
    Przyk豉dowy prosty programik:

    #include <iostream>
    using namespace std;
    int kukulka(int ile);
    int main()
    {
    int m=20;
    cout<<"zaczynamy"<<endl;
    m=kukulka(5);
    cout<<"\nna koncu m="<<m;

    }
    int kukulka(int ile)
    {
    int i;
    for(i=0;i<ile;i++)
    {
    cout<<"kuku";

    }
    return 77;
    }
  • VIP Zas逝穎ny dla elektroda
    Witam, nigdzie nie wprowadzasz danych wi璚 nic dziwnego 瞠 program o to nie pyta. Uruchom go z okna konsoli, lub dodaj na ko鎍u instrukcj wczytuj帷 jak捷 liczb. Mo瞠sz te tak:

    Code:

    #include <stdlib.h>
    .
    .
    .
    system("pause");


    Pozdrawiam, Krzysztof.
  • Poziom 13  
    Jak mo積a zauwa篡 w symfoni jest pisany kod pod linuksa i najlepiej si go w nim kompiluje.
    Aby nie wy陰cza這 si okienko mo積a napisac na ko鎍u programu: getchar(); albo getch(); z tym ze w tym ostatnim trzeba dodac bibliotek #include <conio.h> Jesli chodzi o system("PAUSE"); to jest to dobry spos鏏 i nie trzeba dodawac zadnej biblioteki. Dzia豉 bezproblemowo na <iostream>