logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson C43SX - migające diody, programy SSC i C41_C42.exe nie działają na Win 98

adam_xx 24 Paź 2006 16:45 3283 7
REKLAMA
  • #1 3148820
    adam_xx
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    witam
    temat juz poruszany wiem przeczytałem chyba wszystkie i nic
    u mnie program ssc jak i c41_c42.exe nie działają lub popełniam jakiś błąd
    drukarka prauje na LPT mam win 98
    po skożystaniu z obu programów nie ma poprawy
    a jeśli uda mi sie naprawić to dopiero wyczyszcze pampersa i gumki w stacji serwisowej
    ponieważ próżna moja praca (brudna) jeśłi nie usune problemu
    programowo
    pozdr adam
  • REKLAMA
  • #2 3149070
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Same skasowanie licznika programem SSC nie wystarczy - po wykonaniu tej operacji trzeba od razu wyłączyć i włączyć drukarkę, wtedy powinna się ruchomić już bez świecącej czerwonej diody. I jeszcze coś: czy to czasem nie jest wina któregoś pustego lub uszkodzonego pojemnika od tuszu?
  • REKLAMA
  • #3 3149154
    adam_xx
    Poziom 18  
    Ocena: 80
    juz naprawiona
    program ssc załatwił sprawę robiłem mały bład w poprzednich próbach
    pampers i ssawka juz wyczyszczona
    temat uznaje za zakończony
  • REKLAMA
  • #4 3292360
    Musicman1
    Poziom 2  
    Mam ten sam problem z tymi diodami mrugają i mrugaja. Moje pytanie czy ten program SSC działa poprawnie tylko na windows 98? czy na xp pójdzie coś zrobić ?
  • REKLAMA
  • #5 3292605
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ja już kilka razy korzystałem bez problemów z SSC właśnie pod Windows XP (kasowanie licznika ochrony).
  • #6 3292685
    Musicman1
    Poziom 2  
    Czyli działa na xp? u mnie wyskakuje informacja "części wewnątrz drukarki uległy zużyciu skontaktuj się z serwisem". Próbuję za pomocą tego ssc cokolwiek zrobić i nic nie pomaga dużo jest opisów na elektrodzie ale każdy piszę tak jak by nie chciał pomóc. Niech ktoś napisze raz a dobrze instrukcję obsługi i zakończymy temat. Pozdrawiam
  • #7 3296226
    Musicman1
    Poziom 2  
    I okazuje się że niepowodzenia resetowania przepełnionego pampersa spowodowane były staraszą wersją programu SSC. Wersja SSCerve350 to jest ten program którym można zrobić reset pampersa także za pomocą windows XP. Przynajmniej u mnie to sie udało. oczywiście mowa tu o epson C43SX.
    Pozdrawiam wszystkich za pomocą których udało mi sie to zrobić.
  • #8 3296517
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ja robiłem to wersją 4.10 (chyba aktualnie najnowszą) - oczywiście pod WinXP.

Podsumowanie tematu

✨ Problem migających diod w drukarce Epson C43SX związany jest z przepełnionym licznikiem absorbera (pampersa). Programy SSC oraz C41_C42.exe nie działały poprawnie na Windows 98, co wynikało z błędów użytkownika lub starszych wersji oprogramowania. Po poprawnym użyciu programu SSC i ponownym włączeniu drukarki problem ustąpił. Wersja SSCerve350 oraz nowsze (np. 4.10) działają również pod Windows XP i umożliwiają skuteczne resetowanie licznika pampersa. Dodatkowo, przed resetem należy wyczyścić pampersa i ssawkę w stacji serwisowej, gdyż samo skasowanie licznika nie rozwiązuje problemu, jeśli elementy te są zabrudzone lub uszkodzone. W przypadku komunikatu o zużyciu części wewnętrznych, reset programowy może nie wystarczyć i konieczna jest fizyczna konserwacja.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA