logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Page PRo 1400W - zielona dioda świeci

ipoe 25 Paź 2006 13:01 1434 4
REKLAMA
  • #1 3151464
    ipoe
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    świeci się zielona dioda,
    stan drukarki w systemie: nagrzewanie

drukarka po wączenie fizycznie się rozgrzewa, pomiga i potem następuje stan ciągłego świecenia zielonej diody.

w czym jest problem?
  • REKLAMA
  • #2 3152041
    StefaniakNorbert
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    wygląda na to że z drukarką żaden sygnalizuje że jest gotowa do pracy a to że w systemie monitor stanu pokazuje nagrzewanie i nic nie można wydrukować to ja najpierw zmienił bym kabel USB.
  • REKLAMA
  • #3 3152175
    ipoe
    Poziom 10  
    kabel zmieniałem na 3 różne.

istnieje duże podejrzenie, że drukarka byłą z lekka dezelowana na produckcji prze pracowników, jako przedmiot wyładowawania się, aczkolwiek na moje oko poza pęknietym podajnikiem i zniszczoną klapą (wyrobione zawiasy) wszystko jest ok.

udało mi się nawet drukować, ze 3 kartki, ale były całe białe.

bęben niedawno wymieniany,
    po zmianie bębna jeden toner użyty w calości 2k,
    włożyłem nowy i włączyłem i własnie te 3 kartki puste poszły. i potem już nic.

klapa od tonera po zastosowaniu kawalków kartek przy zaciskach (takich zatrzaskiwaczas w stylu strzałki jakiejś) zamyka sę poprawnie, nie pokazuje się komunikat, że klapa jest niedomknięta.[/b]
  • REKLAMA
  • #4 3154413
    StefaniakNorbert
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    to że przednia klapa na oko zamyka się porawnie i drukarka nie zgłasza błędu nie znaczy że odrazu podniosła prłone lasera a prawdopodobnie to jest przyczyną białych kartetek. a co USB 1400W jest wrażliwa na marne kable. zastosuj do sprawdzenia kródki kabel usb2.0
  • #5 3574498
    ipoe
    Poziom 10  
    niestety nie udało się naprawić... drukarka została pozostawiona sama sobie. pozdr.
REKLAMA