logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór sondy lambda do Ibizy 96: NTK za 190 zł czy Bosch za 220 zł?

PrzemoKK 29 Paź 2006 12:52 7664 8
  • #1 3165032
    PrzemoKK
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Witam, w mojej Ibizie 96 r. padła sonda lambda i muszę kupić nową. Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy NTK a BOSCH. W katalogu BOSCHA znalazłem numer sondy uniwersalnej do mojego auta i w jednym z internetowych sklepów motoryzacyjnych mają taką sonde Bosch ( o tym numerze) za 220 zł. Natomiast w innym NTK (numer uniwersalnej NTK do mojego auta z kolei znalazłem w katalogu NTK) za 190 zł. Którą byście wybrali ? Fabrycznie miałem sonde Bosch, przy czym mam sonde 4 przewodowa z masą z przejściem na obudowę (bo są też z masą izolowaną). Jeżeli Bosch podaje numer uniwersalnej sondy do mojego auta to chyba będzie ona miała mase z przejściem na obudowę ?
  • #2 3165072
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3165337
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1098
    Sondy NTK są produktami firmy NGK, generalnie nie ustępują produktom Bosch , niska awaryjność .
  • #4 3165943
    Big_Mac
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Polecam tez sondy f-my Beru.Kupilem taka i chodzi bez problemow.
  • #5 3166116
    tytan58
    Poziom 20  
    Ocena: 153
    bez różnicy ta sama jakosc
  • #6 3167128
    tkaczyk ireneusz
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    NGK będzie chodziła bez awaryjnie
  • #7 3169065
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3169081
    bzykdamian
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    ja bym wybrał boscha. ale to tylko moje zdanie bosch to bosch.
  • #9 3170961
    PrzemoKK
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Ok, dzieki za opinie, pytałem się jeszcze mojego mechanika i on też poleca Boscha, więc zamówiłem dziś sonde bosch-owska.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono wybór sondy lambda do Seata Ibizy z 1996 roku, rozważając sondy marki NTK (NGK) oraz Bosch. Użytkownik posiadał fabrycznie sondę Bosch 4-przewodową z masą połączoną z obudową i zastanawiał się, czy uniwersalna sonda Bosch o numerze katalogowym będzie miała taką samą konfigurację masy. Opinie uczestników wskazywały na porównywalną jakość sond NTK i Bosch, z niską awaryjnością produktów NTK (NGK). Pojawiły się także rekomendacje sond marki Beru. Jeden z użytkowników zwrócił uwagę na problemy z sondami NTK/NGK, takie jak awarie grzałki i stopienie gumowego przepustu przewodów, w przeciwieństwie do ceramicznych elementów w sondach Bosch. Ostatecznie mechanik i autor zdecydowali się na zakup sondy Bosch, uznając ją za bardziej pewny wybór.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA